شرکتی زیست‌پزشکی به‌نام «Draper» در حال ابداع تکنولوژی‌ای برای تبدیل سنجاقک به پهباد زنده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، این طرح با نام پروژه‌ی «DragonflEye» شناخته می‌شود و شامل دستگاه مجهزی به صفحات انرژی خورشیدی متصل بر پشت سنجاقک است. این دستگاه همچنین دارای سیستم راهنما و راهبری، شامل ابزارهای اپتوژنتیک ساخته‌شده توسط شرکت Draper و موسسه‌ی «HHM» است. هدف، استفاده از این ابزارها برای ارسال فرمان‌ها از دستگاه به نورون‌های کنترل حرکت سنجاقک در رشته‌ی عصبی او است. این طرح، روشی متفاوت برای به‌کار گرفتن عضلات حشره است.

برای کنترل این نورون‌های مربوط به حرکت، محققان موسسه‌ی HHM راهی برای حساس کردن نورون‌ها به نور به‌وسیله‌ی ادغام ژن‌های طبیعی یافت شده در چشم‌ها پیدا کرده‌اند. با وجود این ژن‌ها، ابزارهای موجود یا «اپترود»‌های در دستگاه با استفاده از پالس‌های نوری قادر به هدایت حشره خواهند بود. مدیر تحقیقات «جسی ویلر» اذعان داشت که گروه او موفق به ساخت نسل اول این سیستم شده‌اند، اما هنوز موفق به آزمایش آن نشدند.
 
او اضافه کرد: «در سال اول این پروژه، ما بر روی تکنولوژی‌های مرتبط با مغز حیوانات مانند دستگاه متصل شونده به پشت حشره، اپترود یا ابزارآلات زیستی مصنوعی تمرکز کردیم. با شروع سال دوم، ما در حال آماده شدن برای تجهیز سنجاقک‌ها با نسل اول دستگاه متصل‌شونده به پشت حشره در اتاق کنترل حرکت که به‌وسیله سیستم راهبری در دستگاه، حرکات دقیق سنجاقک ثبت و مورد مطالعه قرار می‌گیرد. این طرح ما را قادر می‌سازد که در آینده الگوریتم‌هایی برای سیستم‌های راهبری خودمختار نسل بعد ابداع کنیم.»

اگر این روش را در عمل بتوان استفاده کرد، سنجاقک‌ها را می‌توان به سیستم‌های نظارتی خودکار و در صنعت پرورش گل برای گرده افشانیِ موثرتر استفاده کرد. شرکت Draper  بر این عقیده است، از آن‌جا که این دستگاه متصل‌شونده به پشت حشره، اصل ماجرا است پس می‌توان آن‌را بر روی زنبور یا حشرات دیگر نیز سوار کرد.