ستاد توسعه صنایع دانش‌بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی قصد دارد به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه هوایی و هوانوردی کشور، نیازمندی‌های طرح کلان بالگرد صبا 248 و سورنا را در کشور تأمین و بومی‌سازی کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، ستاد توسعه صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی نشستی با حضور معاون طراحی پنها و مدیر پروژه بالگرد ملی صبا 248 و حضور مدیران بیش از 30 شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه هوایی و هوانوردی برگزار کرد تا در این جلسه نیازمندی‌های داخلی برای تأمین قطعات ساخت دو بالگرد «سورنا» و «صبا 248» را با شرکت‌های دانش‌بنیان در میان بگذارد و از کمک این شرکت‌ها بهره‌مند شود.

در این نشست ابتدا، گزارشی از فعالیت ستاد هوایی معاونت علمی برای توسعه کسب‌وکار و بازار فعالیت شرکت‌ها ارائه و عنوان شد که ارتقای توانمندی شرکت‌ها در حوزه هوایی منجر به شکل‌گیری 4 مرکز نوآوری با موضوعات «پهپادها»، «تعمیر و نگهداری (MRO)»، «هوانوردی عمومی» و «زنجیره تأمین قطعات» شده است.

در ادامه این نشست که با تلاش بخش پژوهش و فناوری ستاد هوایی برگزار شد، توضیحات فنی جامعی در خصوص قطعات و سیستم‌های موردنیاز جهت بومی‌سازی بالگردهای صبا 248 و سورنا ارائه شد. با توجه به اینکه دو بالگرد سورنا و صبا 248 در داخل طراحی و ساخته‌شده است، برای باز ساخت این دو بالگرد نیاز به همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان برای تأمین قطعات آن از داخل وجود دارد که این نیازها در حوزه‌های «محصولات»، «فرآیندی»، «الگوریتم و نرم‌افزار»، «زیرساخت‌های تست و شبیه‌سازی»، «تهیه و تدوین اسناد و کتابچه‌ها» و «آموزش» تقسیم‌بندی می‌شود.

در پایان نشست، نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه هوایی، نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه مطرح کردند و مدیران پروژه بالگرد ملی و مسئولین ستاد هوایی معاونت علمی به ابهامت موردنظر این شرکت‌ها پاسخ دادند. همچنین عنوان شد که در ادامه مسیر، نشست‌های تخصصی نیز با فعالین هر شاخه از زنجیره تأمین قطعات بالگرد برگزار خواهد شد.