کتاب نگاهی به کارنامه دانشگاه شریف در اکوسیستم کارآفرینی توسط ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منتشر شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، دانشگاه‌ها یکی از بازیگران اصلی اکوسیستم نوآوری به شمار می‌روند و فعالیت آن‌ها نقش اساسی در عملکرد کلان نظام نوآوری کشور دارد. ازاین‌رو باید با استفاده از همه ابزارهای سیاستی ممکن تلاش کرد تا دانشگاه‌ها بتوانند نقش خود در نظام نوآوری و فناوری کشور را به خوبی ایفا کنند.

از جمله دانشگاه‌هایی که اخیراً توانسته است گام‌های ارزنده‌ای در این راستا بردارد، دانشگاه صنعتی شریف است. آمارها نشان می‌دهد به مدد راهبردها و اقدامات دانشگاه شریف در حیطه تجاری‌سازی دانش و فناوری، در حال حاضر بیش از ۱۵۰ شرکت یا کسب‌وکار دانش‌بنیان توسط دانشجویان، اعضای هیئت‌علمی و فارغ‌التحصیلان این دانشگاه شکل‌گرفته و تعداد آنها به‌طور پیوسته رو به افزایش است.

ازاین‌رو ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی به‌منظور کمک به اشاعه تجارب دانشگاه صنعتی شریف در زمینه تجاری‌سازی دستاوردهای دانشی و فناورانه دانشجویان و اعضای هیئت علمی و شکل‌گیری کسب‌وکارهای دانش‌بنیان پایدار و توانمند، اقدام به مستندسازی راهبردها و اقدامات دانشگاه و بررسی آثار و پیامدهای آنها کرده است.

مکتوب «درمسیر توسعه زیست بوم کارآفرینی» با رویکرد تپش اقتصاد دانش‌بنیان در مدار دانشگاه صنعتی شریف از سری مجموعه در مسیر توسعه زیست‌بوم کارآفرینی است که به همت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی منتشر و در اختیار علاقمندان قرار گرفت.

با توجه به اینکه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در غیاب یک اکوسیستم نوآوری که بستر رشد و توسعه کسب‌وکارهای فناورانه و دانشی را مهیا می‌سازد، غیرممکن به نظر می‌رسد. ازاین‌رو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به‌ویژه در طول سال‌های اخیر تلاش خود را بر فرهنگ‌سازی و تقویت زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی دانش‌بنیان در کشور متمرکز ساخته است که انتشار کتاب نگاهی به کارنامه دانشگاه شریف در اکوسیستم کارآفرینی نیز با همین هدف صورت گرفته است.

«تهیه گزارشی از فروش 9 میلیارد تومانی و مدیریت 4 میلیارد تراکنش موفق در یک سال توسط تلاش یکی از فارغ التحصیلان شریف که پس از تحصیل در آمریکا به ایران بازگشت»، «نگاهی به عملکرد شرکت های فعال در این دانشگاه»، «گزارشی از تولید ماهانه 20 هزار تن محصولات دانش بنیان به دست کارشناسان ایرانی»، «گزارشی از چگونگی شکل گیری حلقه نخست زنجیره کارآفرینی»، «چگونگی به بار نشستن بذر هسته های فناور» و ده ها مطلب خواندنی مختلف دیگر را می توانید در کتاب نگاهی به کارنامه دانشگاه شریف در اکوسیستم کارآفرینی که توسط ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی منتشر شده است، بخوانید. (فایل مکتوب)