تفاهمنامه همکاری‌های علمی مشترک در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی میان ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی و سازمان حمایت و ارزیابی تحصیلات تکمیلی جمهوری فدرال برزیل امضاء شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، کمال خرازی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی در نشست امضای تفاهم نامه همکاری میان ستاد و سازمان حمایت از تحصیلات تکمیلی برزیل اظهار کرد: امضای این تفاهمنامه همکاری های علمی و فناورانه حوزه علوم و فناوری های شناختی را بین دو کشور گسترش می دهد و فرصتی برای انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک بین محققان ایران و برزیل در این حوزه فراهم می کند.

خرازی با بیان اینکه تبادل دانشجو، استاد و شرکت در کنفرانس های علمی نیز با امضای این تفاهمنامه بین دو کشور رخ می دهد گفت: در حال حاضر برخی از مراکز دانشگاهی ایران همچون دانشگاه تهران و پژوهشکده علوم شناختی در حوزه علوم شناختی با مراکز تحقیقاتی و فناوری برزیل همکاری می کنند و اجرای طرح های علمی و تحقیقاتی با امضای این  تفاهمنامه توسعه می یابد.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی همچنین درباره همکاری با کشور برزیل گفت: برزیل از کشورهای در حال توسعه محسوب می شود و سرمایه گذاری های خوبی در حوزه شناختی انجام دادند البته در ایران نیز محققان در حال انجام تحقیقات در این حوزه هستند بنابراین دو کشور در حال توسعه شکل مناسبی از همکاری و تبادل علمی را می توانند پایه ریزی کنند.

وی همچنین بیان کرد: ستاد در گذشته با بنیاد تحقیقاتی سائوپائولو برزیل تفاهمنامه ای را امضاء کرده که بر اساس آن پروژه های مشترکی تعریف شد و در جریان است اما این تفاهمنامه آغاز همکاری ما سازمان حمایت و ارزیابی تحصیلات تکمیلی جمهوری فدرال برزیل است.

بر اساس این گزارش، تفاهم نامه علمی به منظور اجرای پژوهش های مشترک و تبادل استاد و دانشجو در زمینه مطالعات مغز و شناخت میان کمال خرازی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی معاونت علمی و کارلوس توماس نماینده سازمان حمایت و ارزیابی تحصیلات تکمیلی جمهوری فدرال برزیل (CAPES) امضا شد.

همچنین، ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی و بنیاد تحقیقاتی سائوپائولو برزیل (FAPESP) در 26 آبان 1393 نخستین توافقنامه همکاری را با هدف طراحی و اجرای همکاری های علمی و فناوری بین محققان ایران و برزیل به صورت سرمایه گذاری بر روی پروژه های مشترک امضا کردند. که بر اساس آن تاکنون پنج فراخوان مشترک بین ستاد علوم و فن آوری شناختی و بنیاد تحقیقاتی سائوپائولوی برزیل (FAPESP  در زمینه های همکاری در بخش های نقشه برداری مغز،خدمات و ابزارهای ارزیابی و توانبخشی شناختی، توسعه ابزارهای تهاجمی و غیرتهاجمی ارتباط با مغز (نوری، الکتریکی، شیمیایی و ... )، آموزش و مطالعات شناخت مغز و نیز شناخت اجتماعی اعلام عمومی شده است. در حال حاضردو درصد از درآمد ناخالص ملی کشور برزیل صرف تحقیقات می¬شود که در سطح ملی و در قالب موسسات فدرال و به محققان و گروه های تحقیقاتی مایل به انتقال دانش به دانشگاه های برزیل پرداخت می شود و ایالت سائوپائولو در سال 2013، مبلغ 600 میلیون دلار از درآمد خود را صرف تحقیقات و توسعه زیرساخت های علمی و صنعتی دانش بنیان این ایالت کرده است.