به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، رمضانعلی سبحانی فر با تاکید براینکه کمیته ارتباطات مجلس به صورت مرتب، پیگیر وضعیت پیامرسانهای بومی و خدمات و سرویس هایی که این شبکه های اجتماعی باید ارائه دهند، است، اظهار داشت: تمامی تلاش دولت، مجلس و اپراتورها در این است که این سرویس دهندگان بومی در کشور تقویت شوند.
وی با بیان اینکه نباید توقع داشت که در شروع کار این شبکه های پیامرسان در حد پیامرسانهای خارجی سرویس دهی داشته باشند، اضافه کرد: ظرفیت این شبکه ها هنوز به حد لازم نرسیده و ما به این امر واقف هستیم که این شبکه های بومی جوابگوی ۵ میلیون کاربر نیستند و نیاز به توسعه دارند.
رئیس کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات مجلس شورای اسلامی با اشاره به تسهیلاتی که دولت برای حمایت از این کسب وکارها درنظر گرفته و نیز لزوم همکاری اپراتورها در تقویت این شبکه ها، تاکید کرد: برمبنای بررسی های صورت گرفته و گزارشی که وزارت ارتباطات درمورد وضعیت شبکه های پیامرسان بومی ارائه داده است، حمایت مالی از این کسب و کارها از محل وام وجوه اداره شده وزارت ارتباطات صورت می گیرد.
وی گفت: در این زمینه از وزارت ارتباطات گزارشی خواستیم و این وزارتخانه گزارش خود مبنی بر نحوه حمایت از شبکههای پیامرسان بومی و زمینه سازی برای ایجاد فضای رقابتی را ارائه داده است.
سبحانی فر با اشاره به نمونههای موفق کسب وکارهای نوپا در کشور که چندین میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی جذب کرده اند، افزود: پیامرسانهای بومی نیز به دلیل داشتن دانش فنی می توانند به این شرایط برسند اما نیازمند جذب سرمایه هستند و باید مدیریت و برنامه ریزی داشته باشند که در نهایت شاهد افزایش ظرفیت آنها و جذب کاربر باشیم.
وی با تاکید براینکه بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور رو به رشد و توسعه است، خاطرنشان کرد: اشتغال در این بخش به سرعت در حال پیش روی است و شبکه های اجتماعی نیز می توانند با افزایش ظرفیت ها، در این زمینه موثر باشند.
رئیس کمیته ارتباطات مجلس درباره نامه ۱۷۰ نماینده مجلس درخصوص حمایت از پیامرسانهای بومی و لزوم ساماندهی استفاده از فیلترشکن ها، گفت: از این نامه اطلاعی ندارم و موضوع آن را در خبرها دیده ام. اما به هر ترتیب استفاده از نرم افزارهای فیلترشکن در کشور نیازمند ساماندهی است.
وی با بیان اینکه مسدود کردن مقطعی برخی شبکه های اجتماعی مانند تلگرام، سبب روی آوردن کاربران به سمت فیلترشکن ها شد، افزود: این موضوع سبب شد که محتوای غیراخلاقی و غیرمجاز در دسترس عموم قرار گیرد و این اصلا درست نیست. ما معتقدیم که با فیلترکردن تلگرام، مشکل حل نمی شود و باید کار اساسی برای استفاده از شبکه های اجتماعی و پیامرسانها انجام داد.
سبحانی فر بر لزوم ساماندهی این فضا و استفاده کاربران از شبکه های اجتماعی خارجی تاکید و خاطرنشان کرد: برخی کانالها در این شبکه های اجتماعی اقدام به تشویش اذهان عمومی، انتشار مطالب بی پایه و اساس و بدون استناد به منابع موثق، می کنند که باید از سوی پلیس فتا پیگیری شود.
عضو کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: استفاده از ظرفیتهای شبکه های اجتماعی و پیامرسانها نیازمند فرهنگسازی، ساماندهی و نهادینه سازی از سوی دولت است.