معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با بیان اینکه با دانشگاه‌های شهید بهشتی،‌ شهید چمران اهواز، خوارزمی، فردوسی مشهد و صنعتی شاهرود قراردادهایی امضاء شد،‌ گفت: این دانشگاه‌ها به مدت 10 سال در زمینه توسعه فناوری‌های مرتبط در حوزه اکتشافات نفت با وزارت نفت همکاری خواهند داشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، مهندس بیطرف امروز در مراسم امضای 5 قرارداد پژوهشی در حوزه اکتشافات در وزارت نفت با بیان اینکه اکتشاف نفت منابع هیدروکربوری به عنوان اولین زنجیره ارزش در صنعت نفت نیازمند استفاده از فناوری‌های نو در جهت کاهش ریسک و هزینه اکتشاف است، افزود: با توجه به اینکه اهداف اکتشافی روز به روز سخت‌تر،‌ پیچیده‌تر،‌ عمیق‌تر و حجم آن‌ها نسبت به اکتشافات قبلی به طور قابل ملاحظه‌ای با کاهش روبرو است،‌ از این رو درک بهتر مطالعات زمین‌شناسی، ژئوفیزیکی،‌ ژئوشیمیایی،‌ خصوصیات مخزنی، ریسک‌های حفاری در جهت نیل به اهداف اکتشافی امری گریزناپذیر است.

وی اضافه کرد: تمامی این‌ها مستلزم دستیابی و استفاده از فناوری‌های روز دنیاست.

بیطرف، یکی دیگر از اهداف شرکت ملی نفت در توسعه و اکتشاف مخازن را استفاده و گسترش مراکز علمی – مهارتی دانست که این مهم در اکثر شرکت‌های بزرگ و بین‌المللی نفت تاثیر و نقش بسزایی در استفاده از کاربرد پژوهش‌های مرتبط با اکتشافات نفت داشته‌ است.

معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت خاطرنشان کرد: با توجه به کاربست اقتصاد مقاومتی و دانش پایه کردن امور عملیاتی و توسعه همکاری‌های پژوهشی و فناورانه در شرکت ملی نفت با دانشگاه‌ها و توسعه فناورانه و استفاده از شریک‌های داخلی و خارجی در انجام امور پژوهشی و فناوری، قراردادهای بلند مدت 10 ساله را با 5 دانشگاه منعقد کردیم.

بیطرف، دانشگاه‌های شهید بهشتی، شهید چمران اهواز، خوارزمی،‌ فردوسی مشهد و صنعتی شاهرود را از جمله دانشگاه‌هایی دانست که با آن‌ها قراردادهای پژوهشی منعقد شده است.

به گفته وی دانشگاه‌های شهید بهشتی و شهید چمران اهواز در حوزه فناوری‌های نوین ژئوشیمی اکتشافی، دانشگاه خوارزمی در حوزه فناوری‌های نوین مخازن کربناته شکاف‌دار، دانشگاه فردوسی مشهد در حوزه فناوری‌های تصویرسازی زیرسطحی از لایه‌های زمین و مرتبط با تکنیک‌های ژئوفیزیکی و دانشگاه صنعتی شاهرود در زمینه فناوری‌های نوین ژئومکانیک در حفاری و مخازن نفت با وزارت نفت همکاری خواهند کرد.

وی هچنین خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این طرح‌ها و راه‌اندازی مراکز علمی – مهارتی مربوط و بعد از انتقال فناوری‌های نوین و بومی‌سازی فناوری‌ها،‌ انجام و یا ساخت دستگاه‌های مربوط به این پروژه‌ها در داخل کشور امکان‌پذیر و قابل رقابت با محصول دیگر شرکت‌های خارجی خواهد بود.

بیطرف اضافه کرد: از این رو اکتشافات بعدی با کاهش هزینه و ریسک همراه خواهند بود و مراکز فناورانه تاسیس شده به طور مستقل و بدون کمک مالی از طرف شرکت ملی نفت توانایی انجام امور اکتشافی را داشته و به عنوان بنگاه‌های اقتصادی نقش مهمی در پیشبرد اهداف بلند مدت اقتصاد مقاومتی کشور ایفا خواهند کرد.