در سال های اخیر محققان در تلاش بوده اند تا با دستکاری برخی انواع موادغذایی جلوی فاسدشدن آنها را بگیرند و ماندگاری آنها را افزایش دهند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از نیواطلس، از جمله روش های کاربردی در این زمینه تولید پوسته های خوراکی و فاسدنشدنی برای مواد غذایی است. بدین منظور از موادی مانند ابریشم، پکتین و کیتوزان استفاده می شود که ضخامت پوسته میوه ها و سبزیجات را افزایش می دهند و از فاسد شدن و آسیب دیدن آنها جلوگیری می کنند.
اما به تازگی پوسته ای از جنس زباله های کارخانه ای توسط پژوهشگران آمریکایی تولید شده که با استفاده از آن جلوی فاسدشدن میوه آواکادو گرفته می شود.
در تولید این پوسته از مواد ارگانیک غیرسمی مانند لیپیدها و گلیسرولیپیدها استفاده شده که از پوست های خردشده برخی انواع دانه ها، مغز ساقه برخی میوه ها و سبزیجات به دست آمده اند.
پوسته های یادشده بیرنگ، بی مزه و بی بو هستند و تولید آنها نیز چندان دشوار نیست. با پوشاندن میوه آواکادو از این پوسته جلوی تخلیه رطوبت آن و همین طور نفوذ اکسیژن به داخل این میوه گرفته شده و لذا مدت زمان ماندگاری این میوه بین دو تا سه برابر افزایش می یابد. انتظار می رود با پیشرفت این فناوری و تولید مدل هایی بهتر از این پوسته ها از آنها برای جلوگیری از فاسدشدن دیگر انواع میوه ها هم استفاده شود.