تحقیقات جدید نشان میدهد، افرادی که بدن «آلبرت اینشتین» را از طریق فناوری «واقعیت افزوده» برای خود شبیهسازی کردند، در آزمونهای شناختی عملکرد بهتری به دست آوردند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، در فرآیند "تجسم مجازی" در "واقعیت افزوده"، بدن مجازی که در سیستم وارد میشود، در کاربر این توهم را ایجاد میکند که آن بدن با بدن خودش جایگزین شده است.
این فرآیند "تجسم مجازی"( virtual embodiment)نامیده میشود.
این فرآیند به این دلیل توسط دانشمندان استفاده میشود که افرادی که عزت نفس پایینی دارند را آزمایش کنند تا ببینند چگونه میتوان استعدادهای شناختی این افراد را افزایش داد.
"مل اسلاتر" استاد دانشگاه بارسلونا و از محققان این پژوهش در بیانیهای گفت: در محیط فناوری "تجسم مجازی" شرکت کنندگان میتوانند انعکاس بدن مجازی را در یک آینه مشاهده کنند.
این بدن مجازی حرکات کاربر را دقیقا شبیهسازی میکند، به نحوی که کاربر خیال میکند که آن بدن، متعلق به وی است.
در این تحقیق دانشمندان ویژگیهای بدن آلبرت اینشتین را روی کاربران اعمال کردند و متعجب شدند که این بدن چگونه موجب شد که افراد در آزمونها و وظایف شناختی خود، عملکرد خوبی نشان دهند.
بر اساس مطالعات پیشین، فناوری "تجسم مجازی" میتواند روی نگرشها و رفتار کاربران اثرات شگفتانگیزی بگذارد.
به عنوان مثال، در یک آزمایش افراد سفید پوست یک بدن مجازی سیاه پوست را تجربه کردند و در نتایج این بررسی دریافتند که نظرات منفی این افراد نسبت به افراد سیاه پوست کمتر شد.
در این تحقیق اخیر نیز محققان فرآیند "تجسم مجازی" را روی ۳۰ مرد جوان اعمال کردند. این افراد آزمونهای حل مسئله و آزمونهای سطح عزت نفس انجام دادند.
درنیمی از این افراد بدن مجازی "اینشتین" شبیه سازی شد و درنیمی دیگر نیز بدن مجازی افراد دیگر.
در نهایت نتایج به این نحو حاصل شد که افرادی که عزت نفس پایینی داشتند و بدن اینشتین در آنها شبیه سازی شده بود، نتایج بهتری در آزمونهای شناختی کسب کردند.
نتایج این بررسی در مجله " Frontiers in Psychology"منتشر شد.