تشخیص درست و به موقع ابتلای افراد به بیماری پارکینسون هنوز هم یک چالش جدی برای جامعه پزشکی محسوب می‎شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری،  به نقل از نیواطلس، در حال حاضر از آزمایش های عصبی برای تشخیص بیماری مذکور استفاده می شود. اما در این روش شناسایی بیماری به صورت دیرهنگام و زمانی رخ می دهد که بیماری پیشرفت کرده و به شبکه عصبی فرد آسیب زده است.

از همین رو پزشکان به دنبال یافتن راه هایی تازه در جهت شناسایی زودهنگام افرادی هستند که به بیماری پارکینسون مبتلا شده اند. گروهی از پژوهشگران در کره جنوبی می گویند میان نازک شدن شبکیه و ابتلا به بیماری پارکینسون رابطه وجود دارد و لذا با اسکن کردن ساده چشم می توان بیماری مذکور را قبل از آنکه خیلی دیر شود تشخیص داد.

پیش از این روش های دیگری برای تشخیص زودهنگام پارکینسون به کار گرفته شده بود که از جمله آنها می توان به آزمایش های خون، بویایی و حتی تحلیل و بررسی اشک انسان اشاره کرد. اما محققان کره ای می گویند اسکن چشم از دقت و قطعیت بیشتری برخوردار بوده و بدین شیوه می توان میزان تخریب سلول های مغزی را تشخیص داد.

اسکن های چشم بیماران توسط پزشکان کره ای ثابت می کند هر چقدر از ضخامت شبکیه چشم افراد بیشتر کاسته شود، احتمال ابتلای آنها به بیماری آلزایمر افزایش می یابد. البته هنوز برای تکمیل این روش درمانی باید آزمایش های بیشتری صورت بگیرد.