مراسم اختتامیه سومین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر با آرزوی تأسیس عمارت نقالان ایران و وعده راه اندازی محلی برای اجرای نمایش های آیینی کهن، عصر سه شنبه ۶ شهریور در حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، مراسم اختتامیه سومین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر با حضور احمد مسجد جامعی، محسن مؤمنی شریف، کوروش زارعی، شهرام کرمی، داود فتحعلی بیگی، امیر نصیربیگی و جمعی از نقالان و پرده خوانان عصر سه شنبه ۶ شهریور در سالن مهر حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد. در ابتدای این مراسم کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با بیان اینکه این دوره از جشنواره میزبان نقالان کودک و نوجوان اعم از دختر و پسر بود، خطاب به احمد مسجد جامعی از اعضای شورای شهر تهران، گفت: مدت ها بود که هنر نقالی در حال فراموشی بود و مرشدان این هنر را احیا کردند و به ما قول دادند که این هنر را زنده نگه دارند.

وی اظهار کرد: قرار است با همت این عزیزان به بحث حماسه خوانی و شاهنامه خوانی در حوزه هنری بپردازیم؛ به شکلی اصولی، رسمی و علمی و پژوهشی. امسال ۲۰ طومار جدید استخراج شد که مورد استفاده نقالان و پرده خوانان شرکت کننده در سومین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر قرار گرفت تا از تحریف هایی که در برخی طومارها وجود دارد، جلوگیری کنیم.

سپس حسین عالم بخش دبیر سومین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر نیز ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این دوره از جشنواره، یادآور شد: با حضور آقای کوروش زارعی در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری طرح برگزاری جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر که در نهادها و سازمان های مختلف تأیید نشد، مورد تأیید قرار گرفت و خون تازه ای به نقالی و پرده خوانی تزریق شد. نقالی و پرده خوانی در صدا و سیما جایگاه خود را پیدا کرده و در برنامه های سطح شهر از آن ها استفاده می شود.

وی پیرایش طومارهای نقالی و پرده خوانی و انتشار آن ها در یک مجلد با عنوان «همای رحمت» و اضافه شدن بخش رقابتی به جشنواره در کنار بخش پیشکسوتان را به عنوان ۲ رویداد جدیدی ذکر کرد که در سومین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر تجربه شد.

دبیر سومین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر راه اندازی دفتر نقالی و تعزیه در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با مدیریت مرشد محسن میرزاعلی را اقدام مثبتی دانست که انجام شده است و خطاب به احمد مسجدجامعی تأکید کرد: یکی از آرزوهای من و نقالان این است که عمارت نقالان ایران تأسیس شود تا نقالان نیز دارای صنف شوند.

در بخش دیگری از این مراسم احمد مسجدجامعی نیز به ایراد سخنانی پرداخت و گفت: خوشبختانه اقداماتی پیش ترها برای مکان ثابت نقالی از سوی خانم لاله تقیان و آقای داود فتحعلی بیگی انجام شده بود و مراحلی را هم در این خصوص طی کردیم، می توان این مراحل و راه را ادامه داد. همچنین محلی را برای اجرای آثار آیینی و سنتی در طول سال پیش بینی کردند که می توان همان طرح را احیا کرد.

وی در ادامه تأکید کرد: محلی برای نمایش های آیینی کهن نیز پیش بینی شده که باید آن پیگیری کنیم.

تجلیل از مرشد محمد احدی و مرشد مهدی چایانی، اجرای نقل توسط مرشد ابوالفضل ورمرزیار و همچنین رونمایی از کتاب «همای رحمت» از جمله بخش های مراسم اختتامیه سومین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر بود.

در بخش معرفی برگزیدگان بخش رقابتی این جشنواره نیز، برگزیدگان به شرح ذیل معرفی شدند:

بخش بزرگسال:

رتبه سوم: محمدصادق بصیری، رتبه دوم: محمد صمدیان و رتبه اول: محمدرضا معجونی

بخش بانوان:

رتبه سوم: معصومه لشنی، رتبه دوم: فاطمه حیدری فر و رتبه اول: طاهره بهرامی

بخش نوجوانان:

رتبه سوم: رزا زندی صدر، رتبه دوم: محمد میرزاپور و رتبه اول: هومن پوراشرف

بخش کودک:

رتبه سوم: هستی قادری، رتبه دوم: آوا فیاضی و رتبه اول: نیوشا ارزنده