عکاسی نجومی در اصل عکاسی با استفاده از تلسکوپ است، که در آن سوژه‌های اعماق آسمان به تصویر کشیده می‌شود و واژه عکاسی نجومی به عکاسی اعماق آسمان اطلاق می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، شاخه دیگر عکاسی از آسمان شب، که تلفیق هنر و آسمان شب است، را عکاسی نمای باز نجومی می‌نامیم، هنر نقش پر رنگ‌تری در این نوع عکاسی ایفا می‌کند و در واقع تلفیق هنر و زیبایی‌های آسمان شب است، برای ثبت این سبک از عکس‌ها نیاز به سفر به مکان‌های طبیعی و تاریخی متنوع است تا بتوانیم آسمان شب را با زمینه‌ای تاریخی یا طبیعی ترکیب کنیم و واقعیتی نجومی را بر فراز یک اثر تاریخی یا طبیعی به تصویر بکشیم.


تفاوت عکاسی نجومی با سایر عکاسی‌ها

اولین تفاوت این شاخه از عکاسی با دیگر شاخه‌های عکاسی آن است که هیچ ژانر دیگری در دنیای عکاسی در نور کم فعالیت نمی‌کنند و معمولاً تمامی ژانرهای عکاسی در شرایط نوری ایده آل و کافی عکاسی می‌کنند یا اینکه در بعضی از شاخه‌های عکاسی مقدار و جهت نور کاملاً قابل کنترل و در اختیار عکاس است، اما در عکاسی از آسمان شب نه تنها با شرایط نوری ایده آل سروکار نداریم، بلکه بسیار کم است.

در این شاخه از عکاسی با غروب خورشید و رسیدن آسمان به تارکی مناسب، فعالیت آغاز می‌شود و تا صبح و قبل از طلوع خورشید ادامه میابد.

مشکل دیگری که در این شاخه از عکاسی وجود دارد، خطر است که در طول شب با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنیم، از خطر حیوانات کوچک و بزرگ گرفته تا امنیت جانی در شب‌های عکاسی.


انواع شاخه‌های عکاسی در شب

عکاسی آسمان در شب را می‌توان به چند دسته تقسیم کرد. اما خود عکاسی آسمان شب نیز، زیر مجموعه دسته بزرگ‌تری به نام  nightscape photograpghy است. در واقع این شاخه از عکاسی همان عکاسی مناظر شب به هر عکسی که از منظره‌ای در شب گرفته‌شده باشد اطلاق می‌شود، چه عکس نجومی باشد و چه نباشد.