به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، علی آزادگان اظهار کرد: سحرگاه دوشنبه ۲۳ مهرماه، ماه و سیاره زحل به فاصله بسیار نزدیک ۱.۵ درجه ای می رسند و مقارنه بسیار نزدیکی را رقم می-زنند.
وی با بیان اینکه اما در این ساعت هیچکدام از این دو جرم آسمانی برای ما قابل رویت نیستند، گفت: از این رو چند ساعت زودتر می توان این دو جرم آسمانی را رصد کرد.
این کارشناس نجوم با اشاره به بهترین زمان رصد ماه و سیاره زحل گفت: شامگاه روز یکشنبه ۲۲ مهر ماه پس از غروب خورشید حدود ساعت ۱۸ اگر به افق غربی آسمان نگاهی بیاندازیم هلال ماه ۵ روزه را به آسانی می توانیم ببینیم؛ همچنین در سمت چپ ماه و با فاصله کمتر از ۶ درجه سیاره زحل با قدر ۰.۵ می درخشد.
به گفته آزادگان، ماه و زحل فاصله نسبتا زیادی دارند که این منظره منحصر به فردی را ایجاد می کند.
وی با بیان اینکه با دوربینهای دوچشمی شکاری یا تلسکوپ می توان زحل را به خوبی رصد کرد، گفت: البته باید به دور از آلودگی نوری به رصد حلقه زیبای زحل بپردازیم.
آزادگان خاطر نشان کرد: زحل حدود ۱۰ واحد نجومی یعنی حدود ۱.۵ میلیارد کیلومتر از زمین فاصله دارد و قطر آن ۱۲ برابر قطر زمین و حجمش ۷۵۰ برابر حجم زمین است.
وی بیان کرد: همچنین امشب همزمان با غروب خورشید، ماه از صورت فلکی عقرب وارد قوس می شود که زحل هم در همین صورت فلکی قرار دارد.