به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از نیواطلس، محققان در سال های اخیر تلاش های مختلفی را برای شبیه سازی الکترونیکی حس بویایی در بینی انجام داده اند و می گویند یک گام به تحقق این امر نزدیک تر شده اند.
پژوهشگران دانشگاه هاروارد با انجام پنج آزمایش موفق به کاشت الکترودهایی در حفره سینوسی بینی شده اند. این آزمایش ها بر روی افراد ۴۳ تا ۷۲ ساله انجام شده که همه آنها حس بویایی خود را از دست داده بودند و سرانجام توانستند از این طریق بوی ۴۰ ماده و اقلام مختلف را حس کنند.
الکترودهای کاشته شده در بینی از توانایی شبیه سازی قابلیت های اعصاب بینی برخوردارند. این الکترودها به پیاز بویایی مغز انسان متصل می شوند. این پیاز ساختاری در مغز پیشین جانوران مهرهدار است که با عمل بویایی و تشخیص بوها ارتباط دارد. هرچند در اغلب پستانداران پیاز بویایی در قسمت قدامی مغز قرار دارد،اما این ساختار در انسان در قسمت تحتانی مغز (زیر لوب فرونتال) و روی استخوان اتموئید قرار گرفته است.
محققان امیدوارند با تکمیل قابلیت ها و فناوری به کاررفته در این الکترودها افراد بتوانند قابلیت بویایی برای درک مجدد بوی انواع غذاها و سبزیجات را به دست آورند. فناوری یادشده برای برطرف کردن آسیب آن دسته از سلول های عصبی بینی کاربرد دارد که به علت بیماری هایی همچون آنوسمی (التهاب در مخاط بینی) آسیب دیده اند.