رئیس سازمان فضایی ایران گفت: مساحت و محدوده پوشش برف در کشور به صورت روزانه با استفاده از داده های ماهواره ای پایش می شود و این اطلاعات به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، مرتضی براری در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: تقریبا ۹۰ درصد بلایای طبیعی از طریق فرآیندهای آسمانی و ۱۰ درصد آن نتیجه فرآیندهای زمینی مانند زلزله، آتشفشان و رانش زمین است و ایران نیز در لیست ۱۰ کشور نخست به لحاظ میزان وقوع بلایای طبیعی قرار دارد.

وی با بیان اینکه درسال گذشته در منطقه ما ۵۴.۶ میلیون نفر در معرض این بلایا قرار گرفتند و ۴۳ میلیارد دلار خسارت وارد شده است، با طرح این سوال که آیا ماهواره های موجود می تواند به ما در مدیریت بلایا کمک کند و آیا سازمانهای متولی، دانشگاهها و بخش خصوصی علاقه مند به استفاده از این فناوری برای مدیریت بلایا هستند، گفت: کشورهای توسعه یافته حداکثر استفاده را از فناوری فضایی در مدیریت بلایای طبیعی دارند.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه مساحت و محدوده پوشش برف در کشور به صورت روزانه با استفاده از داده های ماهواره ای پایش می شود و آشیو ۲۳ ساله از این داده ها موجود است، با طرح این سوال که آیا نمی توان از این داده ها خدمات ارزش افزوده ایجاد کرد، ادامه داد: سازمان فضایی ایران آماده همکاری است.

رئیس سازمان فضایی ایران خاطرنشان کرد: هم اکنون در سازمان فضایی ایران با استفاده از اخذ مستقیم تصاویر ماهواره ای از جمله aqua modis ، terra modis ، fy۲e و NOAA و نیز با استفاده از سایر تصاویر ماهواره ای مانند تصاویر مجموعه ماهواره های Sentinel-۱ ، LANDSAT و Sentinel-۲ به طور منظم برخی پدیده ها در حوزه هواکره، آب کره، خاک کره، گیاه کره و انسان کره مورد پایش قرار می گیرد.

وی تاکید کرد: این داده ها و اطلاعات از طریق سامانه پایش ماهواره ای زمین به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد.