منیژه حکمت نایب رییس انجمن تهیهکنندگان مستقل سینمای ایران تاکید کرد بهتر است شورای سیاستگذاری ۵ ساله برای جشنواره فیلم فجر انتخاب شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری؛ به نقل از روابط عمومی انجمن تهیه کنندگان مستقل، منیژه حکمت نایب رییس انجمن تهیهکنندگان مستقل سینمای ایران ضمن اعلام این خبر گفت: علیرغم گذشت ۳۷ سال از عمر جشنواره فیلم فجر، متاسفانه این جشنواره فاقد شورای سیاست گذاری بلند مدت است. هر سال جمعی به عنوان شورای سیاست گذاری معرفی می شوند و سال بعد جماعتی دیگر.
وی تاکید کرد: هیات مدیره انجمن طی مباحث کارشناسی خود، پیشنهاد میکند که شورای سیاستگذاری با حضوری حداقل ۵ ساله انتخاب شود و این شورا دبیر جشنواره را معرفی کند. در این شکل شورای برگزاری به مردم باید پاسخگو و دبیر جشنواره نیز ضمن اینکه می تواند بلند مدت برنامه ریزی کند باید به شورای برگزاری جوابگو باشد و نه اینکه در هر زمان تصمیمی اتخاذ کند که عملا به اعتبار جشنواره لطمه اساسی وارد سازد.
حکمت در ادامه بیان کرد: بر اساس گزارش ارائه شده به هیات مدیره، امسال فقط یک میلیارد و ششصد میلیون تومان برای برگزاری جشنواره استانی آن هم در ۳۳ مرکز جهت صاحبان فیلم در نظر گرفته شده بود. با توجه به اینکه در جشنواره سی و دوم یعنی سال ۱۳۹۲ این مبلغ ۳ میلیارد بود، قاعدأ با توجه به تورم باید به حداقل ۱۰ میلیارد تومان افزایش پیدا میکرد. متاسفانه این مهم از سوی مسئولان به سرپرست سازمان سینمایی حسین انتظامی منتقل نشده و طی عملیاتی و علیرغم مخالفت برخی از اعضا، قرارداد غیر معقولی منعقد شد. البته تهیه کنندگان سینمای ایران با توجه به چهل سالگی انقلاب اسلامی بدون این مبلغ اندک هم به گمان ما آماده همکاری بودند.
وی تاکید کرد: انتظار داریم در سالهای آینده این نقض توسط حسین انتظامی رفع شود. ضمن اینکه در برخی موارد گفته بودند که اگر بودجه اضافه شود، از پرداختی به خانه سینما کم می شود که قطعا سخن ناحق و روش بسیار مردودی است.
نایب رییس هیات مدیره انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران افزود: متاسفانه در برخی موارد حتی این قرار داد ترکمنچای هم به درستی اجرا نشد بطور نمونه در حالی که طی تفاهم نامه ای برای هر استان حداکثر ۱۳ فیلم در نظر گرفته بودند، برخلاف قرارداد ۲۷ فیلم به مشهد اختصاص یافت.
وی تاکید کرد: در تهران هم بدون هماهنگی با نمایندگان شورایعالی برای بنیاد سینمایی فارابی، تلویزیون، شهرداری نمایش فیلم گذاشته شد که اقدامی ضدصنفی بود. به طور مثال با نمایش فیلمهای تهیهکنندگان هزینه اجاره برج میلاد پرداخت شد و امثال این قبیل اقدامات که البته زیان آن متوجه تهیه کنندگان است.
نایب رییس انجمن تهیهکنندگان مستقل سینمای ایران ادامه داد: البته اشاره می کنم که هیات مدیره انجمن از پرداخت وجوه فروش فیلمها در تهران به تهیه کنندگان استقبال کرد و آن را اقدامی منطقی و قابل تحسین دانست. اما، افزایش تعداد سالنها و سانسهای نمایش فیلم و بخصوص سانسهای پردیسها اقدامی غیر معقول بود و به روایتی آتش زدن به اموال تهیهکنندگان است و قطعا در نمایش عمومی فیلمها تاثیر منفی خواهد داشت.
منیژه حکمت در پایان گفت: معاونت سینمایی و سرپرست کنونی سازمان سینمایی با دقت نظر و برنامهریزیهای که از وی انتظار میرود، به برگزاری باری به هر جهت جشنواره ملی فیلم فجر خاتمه داده شود و جشنواره بتواند با سیاستهای دائمی، شورای برگزاری دائمی و دبیر دائمی از شکل کنونی و تا حدی رقتانگیز خلاص شود.