مدیرهنری و رهبر «ارکستر آکادمیک پایتخت» با اشاره به برنامه‌های پیش روی این مجموعه از برگزاری یک کنسرت ویژه در مجموعه برج آزادی تهران خبر دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری؛ شهرام توکلی آهنگساز و مدرس دانشگاه با اعلام این خبر افزود: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته روز جمعه ۲۴ اسفند تازه‌ترین کنسرت «ارکستر آکادمیک پایتخت» در مجموعه برج آزادی برگزار می‌شود و ما در این برنامه آثاری از ویوالدی، موتزارت، دیابلی، چایکوفسکی و دورژاک را با دو رهبر ارکستر اجرا می‌کنیم که در بخش اول احمد مقدسی‌زاده و در بخش دوم بنده به عنوان رهبر حضور خواهم داشت.

توکلی افزود: البته در این برنامه ارکسترهای شماره ۲ و ۳ مجموعه آکادمیک پایتخت، کنسرت را برگزار می‌کنند. «ارکستر آکادمیک پایتخت» دارای سه ارکستر شماره ۱ شامل نوازندگان ممتاز بالای ۱۵ سال، ارکستر شماره ۲ شامل نوازندگان متوسط بالای ۱۵ سال و ارکستر شماره ۳ شامل نوازندگان زیر ۱۵ سال است که در این کنسرت ترکیبی از ارکسترهای شماره ۲ و ۳ قطعاتی را پیش روی مخاطبان قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: این کنسرت در برگیرنده ویژگی‌هایی است که می‌تواند برای نوازندگان ارکستر تجربیاتی متفاوت را به همراه داشته باشد. زیرا آن‌ها می‌توانند در قالب یک کنسرت کاملاً حرفه‌ای فرصتی برای تجربه و عرض‌اندام برای مخاطبانی داشته باشند که موسیقی کلاسیک را می‌شناسند. البته من تصمیم داشتم در این کنسرت از قطعات با کلام نیز استفاده کنم اما به دلیل اینکه پروسه مجوزها کمی طول کشید، موفق به اجرای این قطعات نشدم. به طور حتم آنچه در برنامه پیش رو برای مخاطبان اجرا می‌شود کنسرت متفاوتی است که فکر می‌کنم می‌تواند مورد توجه علاقه‌مندان قرار بگیرد.

توکلی درباره برنامه‌های آینده ارکستر آکادمیک پایتخت توضیح داد: اردیبهشت‌ماه سال ۹۸ با ارکستر شماره یک کنسرتی را در دو بخش بی‌کلام و با کلام اجرا خواهیم کرد که در این کنسرت میلاد عمرانلو با ترکیب دو گروه کر آوازی تهران و گروه کُر تُنال قطعاتی را به مخاطبان ارائه می‌شود.

شهرام توکلی آهنگساز و مدرس دانشگاه پیش از این نیز درباره اهداف راه‌اندازی «ارکستر آکادمی پایتخت» گفته بود: این ارکستر جنبه آموزشی داشته و هدف از تشکیل آن ایجاد فرصت و امکانی برای نوآموزان موسیقی بوده تا بتوانند ضمن کسب تجربه گروه نوازی از توانایی‌ها و قابلیت‌هایی که نوازندگی در ارکستر به آنها می‌دهد، بهره‌مند شوند. این ارکستر علاوه‌بر رهبر، دارای دو مربی برای گروه سازهای زهی و بادی است که این مربیان در آغاز هر جلسه تمرین ابتدا موارد تکنیکی مربوط به قطعات را به طور جداگانه به نوازندگان آموزش داده و سپس کل ارکستر زیر نظر رهبر به تمرین روی قطعات می‌پردازند. تجربه کار گروهی، کنترل کردن استرس، لذت نوازندگی، افزایش اطلاعات عمومی موسیقی و ایجاد تمرکز از جلمه توانایی‌ها و قابلیت‌هایی است که اعضای این ارکستر به آن دست می‌آورند.

این مدرس دانشگاه با اشاره به الگوی آموزشی «ال سیستما» بیان کرده بود: «ال سیستما» الگوی آموزشی موسیقی است که برای اولین بار در سال ۱۹۷۵ توسط Jose Antonio Abreu در کشور ونزوئلا بنیانگذاری شد. این سیستم آموزشی نشان می‌دهد که چگونه موسیقی با برنامه‌ریزی صحیح می‌تواند هم موزیسین‌های بزرگی به وجود بیاورد و هم به طرز چشمگیری مسیر زندگی صدها هزار نفر از نیازمند ترین بچه‌های یک ملت را تغییر دهد. روش «ال سیستما» در آموزش موسیقی تأکید بسیار بر مشارکت‌های گروهی از ابتدایی‌ترین مراحل آن دارد و آموزش گروهی همسالان مبتنی‌بر ایجاد فضای آموزشی شاد و سرگرم کننده است. درون مایه شیوه آموزش «ال سیستما» آماده سازی هنرجویان برای شرکت در یک گروه ارکسترال است که روح یک جامعه و فرهنگ آن به حساب می‌آید.