بنیاد ملی نخبگان با هدف توانمندسازی و مشارکت دانشجویان مستعد برای حل مسائل کشور، اجرای طرح شهید «احمدی روشن» را در دستور کار خود قرار داده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، بنیاد ملی نخبگان با هدف توانمندسازی و مشارکت دانشجویان مستعد برای حل مسائل کشور با اجرای طرح شهید احمدی روشن، توانمندی‌های دانشجویان صاحب استعداد برتر را در جهت شناسایی و حل مسائل واقعی کشور هدایت می‌کند. در این طرح استادان خبره دانشگاهی و متخصصان برتر صنعتی با شناسایی مسائل و مشکلات اصلی کشور، هسته‌های نخبگانی مسأله محور را با مشارکت دانشجویان برگزیده تشکیل داده و به صورت علمی و تخصصی در قالب طرحی مشخص و در بازه زمانی معین به حل آنها می‌پردازند.


آنچه در ذیل می‌خوانید، نگاهی اجمالی است بر روند اجرای طرح «شهید احمدی روشن».
  
طرح شهید «احمدی روشن» پس از اجرای آزمایشی، از اردیبهشت‌ماه سال 96 با حدود 10 طرح آغاز به کار کرد که در این بین برخی از طرح‌ها با موفقیت کامل تحویل مشتری شد و برخی دیگر با رسیدن به اهداف از پیش تعیین‌شده در مسیر جذب اسپانسر و تجاری‌سازی و یا معرفی به مراکز رشد قرار گرفتند.

دوره دوم از اسفندماه سال 96 با 14 پروژه آغاز به کار کرد. در این دوره از طرح با حضور سه پروژه با موضوعات علوم‌انسانی و دو پروژه با موضوعات مرتبط با علوم‌پزشکی، تنوع بیشتری در پروژه‌ها پدید آمد و همچنین امکان بهره‌مندی از حضور طیف گسترده‌تری از مستعدان‌ فراهم شد. به طوریکه تعداد دانشجویان فعال این دوره به عدد 145 رسید.

دانشجویان رشته‌هایی همچون بیوشیمی، شیمی کاربردی، نانوفناوری، محیط‌زیست، اقتصاد، حقوق، مدیریت، زیست‌فناوری، فیزیک پزشکی، ژنتیک، زیست‌شناسی مولکولی، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی صنایع، مهندسی هوافضا، مهندسی شیمی، مهندسی عمران، در این دوره حضور داشتند.

در این دوره کارگاه‌هایی با موضوعات  نقش مذاکره در فرایند سیاست‌گذاری، اصول نامه‌نگاری و آیین نگارش، مدل کسب‌‎و‌کار، هوش هیجانی، خلاقیت و ایده‌یابی، ارتباط اثربخش، به طور مستمر و منظم برای دانشجویان همکاری برگزار شد.

حمایت بنیاد از طرح‌های این دوره در انتهای دی‌ماه 97 به پایان رسید و گروه‌های حاضر در این دوره وارد فاز تجاری‌سازی دستاوردهای خود با مشورت پارک علم‌و‌فناوری و معاونت علمی‌و‌فناوری ریاست‌جمهوری شدند.

طرح شهید احمدی روشن در دوره سوم، در دو جبهه، «توسعه بیش از پیش هسته‌های فعال در استان تهران» و «اجرای طرح در استان‌های دیگر» در راستای توسعه عدالت آموزشی به اجرا درآمد.

در فراخوان اول از دوره سوم طرح احمدی روشن، ثبت‌نام در 63 طرح پیشنهادی از انتهای مهرماه سال 97 آغاز و از میان حدود 1200 متقاضی ثبت‌نام‌کننده، پس از طی مراحل مصاحبه توسط اساتید، حدود 400 نفر انتخاب شدند و 57 طرح نیز به حدنصاب رسید؛ به این ترتیب این 57 هسته از اواسط آذرماه فعالیت خود را آغاز کردند.

در این دوره از طرح علاوه بر کارگاه‌های برگزار شده در دوره دوم، کارگاه‌های دیگری نظیر مدیریت و برنامه‌ریزی پروژه، سخنرانی حرفه‌ای و ارائه مؤثر، مدیریت مالی و سرمایه‌گذاری، اصول حسابداری و مدیریت زمان و استرس نیز برای مشمولان دوره سوم برگزار شد.

با پایان یافتن طرح‌های دوره دوم در انتهای دی‌ماه 97، تعداد دیگری از پروژه‌ها در فراخوان دوم طرح، برای ثبت‌نام به اطلاع مستعدان رسید و 10 طرح دیگر با حضور حدود 100 نفر از مستعدان‌ استان تهران در اسفندماه سال 97 کلید خورد تا تعداد دانشجویان و فعالان حاضر در طرح‌های دوره سوم شهید احمدی روشن، به عدد 500 نزدیک شود.

اجرای طرح در استان‌های خراسان‌رضوی، آذربایجان‌غربی و آذربایجان‌شرقی فاز دیگر گسترش طرح «احمدی روشن» در سال 97 بود که با اضافه شدن حدود 10 طرح دیگر در این استان‌ها از اوایل اسفندماه، تعداد پروژه‌های فعال دوره سوم طرح مجموعاً به حدود 80 پروژه و تعداد دانشجویان فعال در طرح به عدد 600 رسیده است.