مریخ نورد ناسا با جمع آوری نمونههای خاک رس موجود در سطح مریخ در تلاش برای پی بردن به این موضوع است که آیا در گذشتههای دور در این سیاره آب وجود داشته یا خیر.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از دیجیتال ترندز، دوربین مریخ نورد کنجکاوی ( Curiosity ) موسوم به ماستکم، اولین بار در ۳ فوریه سال ۲۰۱۹، لایههایی از خاک رس را در سطح مریخ شناسایی کرد.
حالا تلاش برای جمع آوری نمونههای خاک رس از سطح این سیاره آغاز شده و به نظر میرسد این بار مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد. پیش از این نمونه برداری از سطح مریخ به علت وجود لایههای محکم صخرهای با چالش مواجه شده بود. ولی بعید به نظر میرسد این لایههای خاک رس استحکام و سفتی بیش از حدی داشته باشند.
پیش از این مریخ نورد ناسا موفق به جمع آوری نمونههایی از بستر صخرهای مریخ موسوم به Aberlady شده بود. بررسی خاک رس مریخ با توجه به احتمال وجود انواع مواد معدنی در آن اهمیت بیشتری دارد و پاسخ دقیقتر به این سوال که آیا در این سیاره در گذشته منابع آبی وسیع وجود داشته یا خیر را ممکن میکند.
Curiosity فعلاً در حال گذر از یک کوه بزرگ در مریخ موسوم به Mouth Sharp است تا بتواند در نهایت به منطقه Vera Rubin Ridge برسد که لایههای خاک رس مریخ در آن واقع هستند.