یک شرکت دانش بنیان موفق به راه اندازی خط تولید صنعتی ۳ محصول دارویی پر خطر خوراکی شد که تأثیر زیادی در قیمت دارو دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری،نیما سپهری، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان تولید کننده دارو گفت: در این شرکت محصولات دارویی مانند کپسول لنالیدوماید ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ میلیگرم، قرص روکشدار آبیراترون استات ۲۵۰ میلیگرم، قرص روکشدار کپسیتابین ۵۰۰ میلیگرم، کپسول لنالیدوماید، داروی آبیراترون استات، کپسیتابین تولید میکنیم.
وی با بیان اینکه تولیدات این شرکت رقیبی برای بازارهای داخلی و بینالمللی بشمار میآید، خاطر نشان کرد: میزان صرفهجویی اقتصادی ناشی از تولید محصولات خوراکی و تزریقی این شرکت در سالهای ۹۶ و ۹۷ در مجموع به ۷۰ میلیون دلار رسیده است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه خط تولید صنعتی محصولات پرخطر خوراکی این شرکت در سیمین دشت کرج احداث شده است، بیان کرد: ما برای احداث این خط تولید ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت و به میزان ۲۰ میلیارد ریال نیز سرمایه در گردش مطالبه کردیم.
وی در ادامه به محصولات تولیدی این شرکت گفت: اولین محصول در این شرکت «کپسول لنالیدوماید» ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ میلیگرم است که در بیماران مبتلا به سرطان خون مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول ۶.۵ درصد قیمت برند خارجی، قیمت دارد و طبق تأیید پزشکان و مطالعه انجام شده، کیفیتی مشابه با برند خارجی دارد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: دومین محصول شرکت ما قرص روکشدار «آبیراترون استات» ۲۵۰ میلیگرم است که مورد مصرف آن در سرطان پروستات بدخیم است. این محصول ۶۴ درصد قیمت برند خارجی در داخل کشور قیمت دارد و مورد تأیید پزشکان داخلی است و با نمونه مشابه خارجی نیز قابل رقابت است.
وی ادامه داد: سومین محصول این شرکت، قرص روکشدار «کپسیتابین »۵۰۰ میلیگرم است که در سرطان «کولورکتال» و «سینه» مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو نیز که ۹۰ درصد قیمت برند خارجی قیمتگذاری شده، هم کیفیتی مشابه با محصول خارجی دارد و هم مورد تأیید پزشکان ایرانی است.
به گفته سپهری، بازار هدف این محصولات ایران و کشورهای منطقه هستند.
وی به چشمانداز این شرکت در حوزه تأمین نیاز داخلی و صادرات این محصولات به خارج از کشور نیز اشاره کرد و گفت: کپسول «لنالیدوماید» در کشور سوریه ثبت شده و در حال ثبت آن در کشورهای عراق و الجزایر هستیم. شرکت ما تأمین کننده ۵۰ درصد نیاز داخل به این دارو است و در حال حاضر نیز این محصول به کشورهای منطقه صادر میشود و تاکنون نیز ۹۸ هزار یورو از این محصول درآمد داشتهایم.
به گفته سپهری، داروی «آبیراترون استات» نیز در کشور سوریه به ثبت رسیده و این شرکت توانسته است ۹۰ درصد نیاز داخلی کشور به این دارو را تأمین کند. ضمن اینکه نیاز کشورهای منطقه به این دارو را نیز برطرف خواهیم کرد.
مدیرعامل این شرکت به داروی «کپسیتابین» نیز اشاره کرد و گفت: این دارو در سوریه به ثبت رسیده و در آینده نیز در عراق و اوگاندا به ثبت خواهد رسید. ما تأمین کننده ۲۵ درصد نیاز داخل به این دارو هستیم و توانمندی تأمین نیاز کشورهای منطقه را نیز داریم.
وی به میزان اشتغال ایجاد شده در این شرکت اشاره کرد و گفت: میزان اشتغالزایی در ابتدای بهرهبرداری یعنی سال ۹۵، ۱۷۸ نفر بود که این میزان تا پایان سال ۹۷ به ۳۵۳ نفر افزایش یافته است.
سپهری به ضرورت توسعه خطوط تولید محصولات تزریقی جهت تأمین بازار داخلی و تولید محصولاتی که تنها از طریق واردات تأمین میشوند تاکید داشت.