یکی از نوازندگان و خوانندگان مطرح موسیقی بختیاری در تشریح تازهترین فعالیتهای موسیقایی خود از بلاتکلیفی یک پژوهش ۳۵ ساله در حوزه مقامهای موسیقی لُر و عدم حمایت در این زمینه گفت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، کوروش اسدپور نوازنده، خواننده و پژوهشگر موسیقی بختیاری ضمن اشاره به تازهترین فعالیتهای خود در عرصه موسیقی بیان کرد: مدت زیادی است که با تلاش و رنجهای فراوان موفق شدیم چهار آلبوم را تولید کنیم، اما متأسفانه به دلیل شرایط بسیار نامطلوبی که در زمینه اقتصادی وجود دارد، هنوز موفق نشدهایم حتی یکی از این آثار جدید را روانه بازار کنیم. به عبارتی میتوان گفت: «کار داریم، اما پول نداریم».
وی ادامه داد: به اعتقاد من تکتک این آلبومها دارای پیامهای ارزشمندی است که میتواند موردتوجه دوستداران موسیقی قرار گیرد. اما نمیدانم چه فضای بدی در جریان اقتصادی موسیقی ایران حاکم شده که این چنین باید متحمل ضررهای زیادی باشیم. من یادم میآید چندی پیش برای تولید یک آلبوم ۴۷ میلیون تومان هزینه کردم اما بازگشت مالی آن با وجود ارزشهای بسیار هنری اثر، فقط ۷ میلیون تومان بود. گویی ما دیگر پشتوانهای در این سرزمین برای ارائه کارهای ارزشمند برگرفته از فرهنگ و هنر بومیاش نداریم. یعنی انگار پول برای همه گونههای موسیقی وجود دارد اما برای موسیقی اقوام ایران نه.
این نوازنده و خواننده در توضیح برخی از این آثار که هنوز در بازار منتشر نشده، گفت: تولید یک اثر برگرفته از شاهنامه با داستان «بیژن و منیژه» با مقامهای مختلف موسیقایی، گردآوری مجموعه تصنیفهای قدیمی و کهن به انضمام آثاری به آهنگسازی خودم و تولید یک آلبوم دیگر با همکاری برخی از استادان نامدار موسیقی اصیل ایرانی از جمله کارهایی است که تمامی مراحل مربوط به ضبط آن به اتمام رسیده اما متأسفانه به دلیل فقدان بودجه و اینکه هیچ نهاد و مجموعهای هم حاضر به حمایت نیست، هنوز موفق نشدهایم آنها را منتشر کنیم. باید گفت دیگر دستمان از همه جا کوتاه است و فکر میکنیم هیچ مجموعه و صنفی هم تمایلی به کمک این آثار فرهنگی ندارد.
سرپرست گروه موسیقی «ایل بانگ» در بخش دیگری از صحبتهای خود از برنامهریزی برای اجرای زنده در تعدادی از شهرهای کشور خبر داد و گفت: برنامهریزیهایی برای اجرای برنامه در تهران، قشم، بندرعباس، شاهین شهر و تعدادی دیگر از شهرها داشتهایم که به زودی جزئیات آنها اعلام خواهد شد.
اسدپور در پایان درباره یکی دیگر از فعالیتهای خود بیان کرد: مدتی است کار گردآوری و تدوین مقامهای موسیقی قوم لر در سراسر ایران را به اتمام رساندهام که به نوعی نتیجه ۳۵ سال زحمت و تلاشم در عرصه موسیقی نواحی ایران است. اینها آثاری هستند که علاوهبر انتشار مکتوب آنها لازم است منابع صوتی و تصویری آن هم در اختیار پژوهشگران و علاقهمندان قرار گیرد. اما متأسفانه همین پروژه نیز دستخوش بی توجهیها و کمبود بودجهای است که احساس میکنم دیگر فریاد رسی برای آنها نیست اما با این حال امیدوارم هرچه زودتر بتوانم آن را منتشر کنم.