در سفر معاون علمی و فناوری رییس جمهوری استان یزد احداث و راه اندازی کارخانه نوآوری این استان برای استقرار استارتاپ ها و راه اندازی خط تولید محصولات و خدمات فناورانه آغاز شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری؛ سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری که صبح امروز سه شنبه 24 اردیبهشت ماه به استان یزد رفته بود، در حاشیه بازدید از مراکز نوآوری، شتابدهنده ها و مراکز رشد واحدهای فناور دانشگاهی این استان، از کارخانه متروکه نخ ریسی درخشان دیدن کرد. این کارخانه با حمایت زیرساختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به محلی برای استقرار استارتاپ ها و راه اندازی خط تولید محصولات و خدمات فناورانه بدل خواهد شد. بر همین اساس کارخانه نوآوری در یزد به زودی احداث و  بهره برداری از آن آغاز می شود.

ایجاد کارخانه های نوآوری با رویکرد تبدیل اماکن متروک به فضایی برای رونق کسب و کارهای فناور و خلاق از برنامه های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و حمایت های لازم برای این کار توسط این معاونت صورت خواهد گرفت. این کارخانه ها فضای مناسب را برای  تحقق ایده های نوآورانه جوانان تحصیل کرده و خلاق به  کسب و کارهای دانش بنیان و خلاق فراهم می کند.  در واقع بسیاری از شرکت های دانش بنیان متولد شده از دل استارتاپ‌ها پس از رشد از  کارخانه جدا و وارد بازار تجاری  می شوند.

رشد شتابان شرکت های دانش بنیان و استارتاپی در سال جاری

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این بازدید از رشد شتابان شرکت های دانش بنیان و استارتاپی در سال جاری خبر داد و گفت: شرکت های دانش بنیان و استارتاپی همان طور که در سال های اخیر به یاری اقتصاد و اشتغال آمدند، امسال نیز همان مسیر را ادامه می دهند؛ رونق و توسعه محصولات دانش بنیان تولیدی و بی نیاز ساختن کشور از مهم ترین کالاها به ویژه اقلام تحریمی دو گام اولویت دار و مهم این کسب و کارها در سال جاری است.

وی از حمایت زیرساختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای پیمودن این دو گام مهم گفت و ادامه داد: با ایجاد زیرساخت ها و حمایت های نرم افزاری و مالی بر بستر قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان، تلاش می کنیم زیست بومی مساعد برای فعالیت کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپی ایجاد شود. رونق این زیست بوم را در تمامی استان ها و شهر به شهر، با توجه به مزیت های بومی و هم دلی تمامی بخش های استان پیگیری می کنیم.

 

جایگاه اثرمند دانش بنیان و استارتاپی ها در اقتصاد و اشتغال

ستاری از فروش 90 هزار میلیارد تومانی دانش بنیان ها در سال گذشته گفت و بیان کرد: حجم و کیفیت فعالیت این کسب و کارها اکنون به ابعادی درخور توجه و اثرگذار در اقتصاد رسیده است. بیش از 4300 شرکت دانش بنیان و 6هزار استارتاپ کارهای اثرمند و قابل اعتنایی را برای اشتغال و ارزش افزوده انجام دادند. این روند امسال هم با شتاب و سرعت بیش تری ادامه دارد.

ضرورت حضور بخش خصوصی

رییس بنیاد ملی نخبگان، به اهمیت سرمایه گذاری بخش خصوصی برای نتیجه بخشی پژوهش ها اشاره و اظهار کرد: اگر پای سرمایه گذار بخش خصوصی را به عرصه پژوهش باز کنیم می توانیم از پژوهش انتظار محصول دانش بنیان داشته باشیم. باید  بخش خصوصی یا شرکت هایی که توسط دانشگاهیان ایجاد می شود وارد میدان شود چراکه تنها این بخش است که می تواند پژوهش را به محصولی مفید و مورد نیاز جامعه بدل کند.

به گفته ستاری، تولید مقاله و پژوهش دانشگاهی تنها رسالت دانشگاه نیست و با پول و مالیات مردم درس خوانده ایم تا مشکلات این کشور را حل کنیم.

وی ترویج نوآوری در سطح شهرها را یک حوزه اولویت دار برشمرد و اظهار کرد: علاوه بر سرمایه گذاری روی پژوهش مرز دانشی که وظیفه دولت ها است و اقتدار و پیشرفت علمی به دنبال دارد و ممکن است الزاماً به محصول نرسد، باید پژوهش‌های بخش خصوصی به محصول منجر شود تا مردم از آن استفاده کنند.

ستاری به کارهای موفق فناورانه ای که در تهران و برخی از شهرهای بزرگ به وجود آمده است به عنوان الگوی مناسبی برای دیگر شهرها اشاره کرد و گفت: بسترهایی مانند کارخانه نوآوری آزادی تهران یا منطقه نوآوری شریف که به لحاظ تغییر ماهیت و ساختار، تهران را به یک شهر فناور سوق می دهد یکی از همین الگوهای موفق به شمار می رود. دیگر استان ها نیز با الهام گرفتن از تحولات پایتخت باید در مسیر توسعه زیست بوم کارآفرینی و نوآوری گام بردارند.

دانشگاه ها هدایتگر دانشجویان به سوی تجربه های جسورانه کارآفرینانه و نوآورانه

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین از یک رسالت مهم دانشگاه یاد کرد و گفت: دانشگاه یک وظیفه مهم فرهنگی بر عهده دارد و باید جوان خلاق را به سمت و سویی هدایت کند که به جای استخدام، در اندیشه کارآفرینی باشد و با اعتماد به نفسی رشد یافته، ارزش افزوده ایجاد کند.

ستاری ادامه داد: دانشگاه ها موظفند فضایی به وجود آورند که دانشجویان اعتماد به نفس ریسک کردن داشته باشند و ایده های نوآورانه شان را دنبال کنند.