محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید سرنگ های یک بار مصرف حوزه قلب و عروق (اینفلیتور) شدند که قرار است با تولید انبوه آن نیاز کشور به صورت کامل برطرف شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، سرنگ اینفلیتور، از تجهیزات یک بار مصرف حوزه قلب و عروق است که کاربرد آن باد کردن بالن در عمل آنژیوپلاستی و استنت گذاری (فنر گذاری) در درمان انسداد عروق کرنری بیماران قلبی است.
سرنگ اینفلیتور جز اقلام تحریمی بوده که واردات آن به کشور با چالش همراه است.
از این محصول سالانه در کشور حدود ۳۰۰ هزار عدد مصرف میشود و در حال حاضر محصولی کاملاً وارداتی است که با احتساب میانگین قیمت ۱۵ یورو برای هر سرنگ، سالانه معادل ۴۵۰۰۰۰۰ یورو ارز برای خرید این سرنگ از کشور خارج میشود.
در همین راستا، محققان دانشگاه علم و صنعت در یک شرکت دانش بنیان با هدف بی نیاز شدن کشور به واردات تجهیزات پزشکی به منظور تولید و ایجاد اشتغال، اقدام به توسعه محصولات مختلفی مانند سرنگ اینفلیتور، تی. آر. بند، دستگاه آووکسی متر و لام مخصوص آن، کیت تشخیص ACT، کیت PTCA (قطعات وای، تورک و نیدل آنژیوگرافی) کرده اند.
بر این اساس، صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران در زمینه تولید سرنگ اینفلیتور سرمایه گذاری میکند. رقم سرمایه گذاری صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران، در این زمینه به دو میلیارد تومان میرسد.
این حجم از سرمایه گذاری دانشگاه روی طرح، بالاترین حجم سرمایه گذاری یکپارچه بر روی یک شرکت خطرپذیر (استارت آپی) در کشور به شمار میرود.
با تولید این سرنگ پیش بینی میشود نیاز کشور به این سرنگ با استفاده از توان داخلی به طور کامل برطرف شود.