به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، سوجیوا سیناسینگ وزیر علم، فناوری و تحقیقات سریلانکا در دیدار با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، ایران را یک کشور برخوردار از دانش و فناوری دانست و گفت: ایران کشوری توانمند در حوزه فناوری و نوآوری است و در انتقال دانش و فناوری خود دستی باز دارد. این توانمندی با همکاری میان شرکتها ، مراکز علمی و دانشگاهها میتواند راه را برای توسعه و پیشرفت دو کشور هموار کند.
وی با بیان اینکه امروزه قدرت ملی و بین المللی کشورها به قدرت نوآوری علمی کشورها بستگی دارد، اظهار کرد: ما می توانیم در فناوری ها با ایران ادغام شویم و این همکاری را با نزدیک ساختن نگاههای فعالان علمی و فناوری دو کشور توسعه دهیم.
سیناسینگ با بیان اینکه مدل های توسعه فناوری باید خودشان را پیدا کنند و مدل ایران در توسعه توانسته است، مدل بومی و منحصر به فرد فناوری را متناسب با نیازش ارتقا دهد، گفت: تفاوت نگرش به توسعه علم و فناوری ایران با دیگر کشورهای منطقه قابل مشاهده است و این یک برتری مختص ایران و الگویی برای دیگر کشورها است. بر اساس این ویژگیها تمایل داریم تا با ایران همکاری و از تجربههای این کشور درحوزههای علمی، فناوری و نوآوری استفاده کنیم.
زیستبوم نوآوری ایران راه را برای همکاریهای علمی و فناورانه هموار میکند
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، در این نشست زیستبوم نوآوری ایران را بستر تعامل علمی و فناورانه با دیگر کشورها دانست و گفت: ایران اکنون در توسعه شرکتهای دانشبنیان درخشان عمل کرده است. شرکتهایی در حوزههای زیستفناوری، داروهای پیشرفته و سلولهای بنیادی که صادرات بالایی به کشورهای منطقه دارند، میتوانند اندوختههای دانشی و فناوری خود را با سریلانکا و دیگر کشورها به اشتراک بگذارند.
ستاری از توانمندی ایران در تولید تجهیزات آزمایشگاهی گفت و ادامه داد: بسیاری از تجهیزات دانش بنیان آزمایشگاه ایران اکنون نه تنها در مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی داخلی بلکه در دیگر کشورها مورد استفاده قرار میگیرد.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری همچنین از حضور تعدادی از فعالان دانشبنیان ایران در سریلانکا و تعامل با شرکتها خبر داد و گفت: عمدتا شرکت های ایرانی در حوزه نانو و زیست فناوری به سریلانکا می روند. این شرکت ها در حوزه دارویی توانمندی های ویژه ای دارند و می توانند تولیدات دانش بنیان و دانش و فناوری خود را در سریلانکا توسعه دهند.
وی همچنین پارکهای علم و فناوری، پژوهشگاهها و مراکز نوآوری دو کشور را محور دیگری از تعاملات و همسوییها دانست و گفت: ریشههای مشترک ایران با سریلانکا و دیگر کشورهای منطقه که صرفاً تاریخی نیست و حوزههای فرهنگ و دانشی را هم در بر میگیرد، بستری است تا مراکز علمی، فناوری و صنعتی دو کشور با همکاری مشترک و با حمایت زیرساختی دولتها، توسعه را برای کشورها به ارمغان بیاورند.
در این نشست درباره توسعه همکاریهای علمی، فناوری و تجهیزاتی دو کشور در راستای تفاهم نامه مشترک همکاری که در سال 96 امضا رسید گفت و گو شد. همچنین گزارشی از مذاکرههای تفصیلی برای راه اندازی آزمایشگاه لوبریکانت و نفت با طرف سریلانکایی ارائه شد.