کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای توسعه فرهنگ مالکیت فکری از برگزاری دورههای آموزشی در مراکز علمی و تحقیقاتی حمایت میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، مراکز آموزش عالی، مراکز تحقیقاتی، مراکز سیاست گذار حوزه فناوری و شرکت های دانش بنیان گروه های مخاطب این دوره آموزشی هستند.
به تازگی نیز کارگاه آموزشی ثبت اختراع پیشرفته در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برگزار شد و بیش از 30 عضو هیات علمی و فناور در این کارگاه حضور داشتند و با اهمیت ثبت اختراع و موضوع مالکیت فکری آشنا شدند.
فاطمه هندیجانی رئیس مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این برنامه بیان کرد: در فرآیند تجاریسازی فعالیتهای فناورانه، یکی از مهمترین مسائل، مالکیت فکری است. در حقیقت با بهرهگیری از قوانین مالکیت فکری، فناور میتواند با ثبت قانونی ایدهها و ابداعات خود در قالب ثبت اختراع، از دستاوردهایش حفاظت کند. بر این اساس، از جمله اولویتهای این مرکز، توجه و تمایل به محافظت از مالکیتهای فکری از طریق ثبت پتنت است. در این راستا، سالانه فعالیتهای گوناگونی همچون برگزاری کارگاههای آموزش ثبت اختراع، توسط این مرکز جهت افزایش آگاهی فناوران و اعضای هیاتعلمی برگزار می شود.
بر اساس این گزارش، این کارگاه تئوری و عملی، با هدف آشنایی اعضای هیاتعلمی، فناوران و دانشجویان، با مالکیت فکری و ثبت اختراع در مجامع بینالمللی، تشویق محققین و مخترعان و ارتقای سطح علمی آنها، برگزار شد. کلیات حقوق مالکیت فکری، شروط ثبت اختراع و روند ثبت اختراع از محورهای روز نخست این کارگاه بود. همچنین کارگاه عملی با عناوینی شامل روند ثبت اختراع، کلیاتی از نگارش متن توصیفنامه و ادعانامه اختراعات، جستجوی اختراعات داخلی و خارجی، تحلیل پتنت، تجاریسازی اختراعات و معرفی کانون پتنت ایران برگزار شد..
در این کارگاه، معرفی خدمات کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد تا تمامی محققان و پژوهشگران با کانون و اقدامات آن آشنا شوند. از آن جمله اقدامات کانون که در این برنامه معرفی شد می توان به مواردی نظیر انجام داوری و ارزیابیهای اولیه اختراعات و معرفی اختراعات تأیید شده به کارگزاران جهت ثبت اختراع خارجی، حمایت مالی از ثبت اختراعات و همکاری در برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی در دانشگاهها و مراکز فناوری اشاره کرد.
برگزاری این کارگاه ها موجب افزایش آگاهی و آشنایی افراد با موضوع مهم مالکیت فکری می شود و افق جدیدی برای علاقهمندان به فعالیتهای پژوهشی و فناورانه ایجاد می کند.