مدیر ناسا اعلام کرده نخستین زنی که به ماه سفر می کند یکی از فضانوردان ناسا است که قبلا به فضا سفر کرده است. درهمین راستا به نظر می رسد ۱۲ کاندیدای احتمالی برای سفر به ماه وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری؛ به نقل از سی ان ان، ناسا قصد دارد در ماموریت جدید خود به نام «آرتمیس» برای نخستین بار یک فضانورد زن را به ماه ارسال کند. این ماموریت در ۲۰۲۴ میلادی انجام میشود اما ناسا هنوز نام این فضانورد را اعلام نکرده است.
با این وجود جیم بریدنستاین مدیر ناسا در یکی از مصاحبههای خود به برخی ویژگیهای کاندیدای زن سفر به ماه اشاره کرده است. به گفته او فرد مذکور باید به عنوان یک فضانورد آموزش دیده باشد. همچنین زنی که به ماه سفر میکند قبلاً به ایستگاه فضایی بین المللی نیز سفر کرده است.
او در این باره افزود: ما به دنبال شایستهترین کاندیدا برای این ماموریت هستیم و با فضانوردان با استعدادی همکاری میکنیم.
در حال حاضر ۳۸ فضانورد فعال در ناسا حضور دارند که ۱۲ نفر آنان زن هستند. سن این زنان بین ۴۰ تا ۵۳ سال است. آنها پزشک، دانشمند یا خلبان نظامی هستند. این افراد یا کاندیداهای احتمالی نخستین زن فضانوردی که به ماه سفر میکند عبارتند از:
«سرنا آئونو-چنسلور» پزشک هوافضا است که به عنوان جراح پرواز فعالیت کرده است. او در سال ۲۰۱۸ میلادی به مدت ۶ ماه در ایستگاه فضایی بین المللی حضور داشت.
«تریسی کالدول دایسون» که دو بار به ایستگاه فضایی بین المللی سفر کرده است. او مدرک دکترای شیمی دارد.
«جنت اپس» که قبل از پیوستن به ناسا به مدت ۷ سال به عنوان افسر فنی تجسس در CIA مشغول به کار بوده است.
«کریستینا کوخ» که یک مهندس است و هم اکنون در ایستگاه فضایی بین المللی حضور دارد.
«نیکول من» که یک مهندس است و هم اکنون مشغول آموزش برای شرکت در نخستین پرواز در کپسول «استارلاینر» شرکت بویینگ است. این کپسول قبل از پایان سال جاری به آسمان پرتاب میشود. همچنین او قبلاً خلبان نظامی بوده است.
«مگان مک آرتور» که قبلاً در آخرین ماموریت پرواز به سمت تلسکوپ هابل شرکت کرد و۱۳ روز در فضا حضور داشته است. او دکترای اقیانوس شناسی دارد.
«آن مک کلین» که در ارتش فعالیت کرده است و هم اکنون در ایستگاه فضایی بین المللی حضور دارد. مک کلین تاکنون ۲ راهپیمایی فضایی نیز انجام داده است.
«جسیکا میر» که دررشته های زیست شناسی و زیست شناسی دریایی تحصیل کرده و همچنین یک خلبان است. او قبلاً در لاکهید مارتین فعالیت می کرده است. البته تاکنون به فضا سفر نکرده است.
«کیت روبینز» که در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۱۵ روز در ایستگاه فضایی بین المللی ماند. روبینز میکروبیولوژیست است و درباره ویروس ابولا نیز تحقیقاتی انجام داده است.
«شانون واکر» که در سال ۲۰۱۰ میلادی ۱۶۳ روز در فضا حضور داشته است. واکر به عنوان مهندس پرواز طی ماموریت فضایی حضور داشته است.
«استفانی ویلسون» که تا به حال سه بار در سال های ۲۰۰۶ میلادی، ۲۰۰۷ و ۲۰۱۰ میلادی به فضا سفر کرده است. او در کل بیش از ۴۲ روز در فضا سپری کرده است. او مدرک مهندسی هوافضا از دانشگاه تگزاس دارد.
«سونیتا ویلیامز» که دوبار به فضا سفر کرده است. در سال ۲۰۰۶ میلادی حین سفر به فضا ۴ پیاده روی فضایی انجام داد و بیش از ۶ ماه در ایستگاه فضایی ماند. او در سال ۲۰۱۲ نیز سفری ۴ ماهه به فضا داشت. او اکنون مشغول آموزش به عنوان یکی از فضانوردانی است که در کپسول «استارلاینر» شرکت بویینگ به آسمان می رود. همچنین قرار است برای سومین بار نیز در ایستگاه فضایی بین المللی بماند. او در کل ۳۲۲ روز در فضا حضور داده و بیش از ۵۰ ساعت پیاده روی فضایی انجام داده است.