در شرایطی که تصور می شد هسته سوزان کره زمین ارتباط چندانی با لایه های دیگر آن ندارد، حال مشخص شده که موادی از این بخش به لایه های دیگر و در نهایت سطح زمین نشت می کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری به نقل از ان بی سی نیوز، بررسی که به تازگی در مورد درونی ترین بخش کره
زمین صورت گرفته، حاکی از آن است که از ۲.۵ میلیارد سال قبل موادی از هسته
اصلی شکل دهنده زمین به سطح آن منتقل میشود.
دانشمندان کانادایی، فرانسوی و آمریکایی که به طور مشترک بر روی این موضوع کار کرده اند، میگویند این کشف جدید به شناسایی موادی که میان هسته مرکزی زمین و لایههای بیرونی آن رد و بدل میشود، کمک شایانی میکند.
از جمله موادی که انتقال آن از عمق زمین به لایههای بیرونی شناسایی شده میتوان به تنگستن اشاره کرد. از جمله دیگر موادی که در کنار تنگستن در هسته مرکزی زمین وجود دارد، میتوان به آهن و نیکل اشاره کرد.
دیگر ماده نشت کننده شناسایی شده توسط دانشمندان هافونیوم نام دارد که در برخی صخرههای موجود در سطح کره زمین نیز شناسایی شده است. این ماده بیشتر در گوشته بیرونی کره زمین که به دور هسته اصلی آن کشیده شده وجود دارد.
هسته اصلی کره زمین در عمق ۲۹۰۰ کیلومتری آن قرار گرفته و مطالعه آن به همین علت بسیار دشوار است. دمای این هسته به بیش از ۵۰۰۰ درجه سانتیگراد میرسد و همین هسته بر روی گوشته بیرونی خود تأثیر گذاشته و عامل شکل گیری ۵۰ درصد از گدازههای آتشفشانی جهان است. عمیقترین حفرهای که تا به حال بشر برای مطالعه در مورد کره زمین حفر کرده تنها ۱۲.۳ کیلومتر عمق دارد و در روسیه حفر شده است.