یک شرکت دانش بنیان برای اولین بار در کشور موفق به ساخت لودسل با ظرفیت 3 هزار تن شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از ستاد خبری جشنواره ایران ساخت، زمانی خیلی از محصولات فولادی با توجه به نرخ پایین قطعات و ماشین آلات از خارج از کشور وارد می شد ،اما آغاز تحریم هاو محدودیت های اعمال شده باعث شد  این قطعات با قیمت چند برابری به دست صنعتگران داخلی برسد اما این پایان کار نبود. جوانان خلاق و فناور ایرانی پا به میدان مبارزه گذاشتند و با بومی کردن محصولات نقش مهمی در اقتصاد دانش بنیان ایفا کردند.

تولید با یک سوم قیمت مشابه خارجی
 یکی از این شرکت ها که توانست با بهره گیری از دانش متخصصان داخلی ،بومی سازی محصولات را رقم بزند شرکت "کاوشگران زنده رود" بود . محسن فروردین یکی ازمدیران این شرکت دانش بنیان می گویدنوسانات نرخ ارز و تحریم برخی از کالاهای استراتژیک در حوزه صنعت، باعث شده است تا وارد کنندگان به سازنده تبدیل شوند و مشتریان بزرگ صنعتی ،تولیدکنندگان داخلی را مجدداً در فهرست خرید کالای خود قرار دهند . صنایع بزرگ ذوب آهن و فولاد سازی به عنوان یکی از واگن های اصلی لوکوموتیو صنعتی کشور ، برای ادامه حرکت به طیف گسترده ای از قطعات و ماشین آلات نیاز دارند که در سالهای نه چندان دور به صورت کامل از خارج از کشور وارد می شدند .

شرکت کاوشگران فن آور زنده رود یکی ازمجموعه های دانش بنیانی است که با استقرار در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان از ابتدای تاسیس ، تامین نیازهای این حوزه را به عنوان هدف کاری خود برگزید . فروردین اظهار می دارد که با توجه به تحریم ها برخی محصولات و قطعات مانند لودسل با تناژ بالا درلیست تحریم ها  قرار گرفت ، به همین خاطر متخصصین جوان این شرکت با طراحی و  ارتقاء نمونه های موجود ، برای اولین بار در کشور اقدام به ساخت لودسل با ظرفیت 3 هزار تن کردند که در فرایند تولید فولاد کاربرد دارد . وی می گوید که قیمت محصول مشابه خارجی  بیش از 1 میلیارد تومان است که این شرکت موفق شده با مبلغ 400 میلیون تومان آن را با همان کیفیت به مشتریان صنعتی خود عرضه کند . ذوب آهن اصفهان ، فولاد خوزستان ، فولاد گیلان ، .... از جمله مراکز صنعتی هستند که این شرکت دانش بنیان محصول خود را به آنها معرفی کرده یا قرارداد فروش را با آنان نهایی کرده است .

وی  همچنین درباره فرصت هایی که تحریم ایجاد کرده، می گوید: « پس از تحریم ها به خاطر افزایش قیمت محصولات خارجی ، واردات آنها توجیه اقتصادی خود را از دست داد و این موضوع فرصتی ایجاد کرد تا شرکت های دانش بنیانی مانند ما ،بتوانند نسبت به بومی سازی قطعات و ماشین آلات مورد نیاز اقدام کنند.» او در ادامه اظهار می دارد: اگر مسئولین امر بتوانند با سیاست گذاری و تدبیر مناسب ،مشتریان بزرگ صنعتی را مجاب کنند تا شرکت های دانش بنیان مانند ما را در اولویت تصفیه حساب قرار دهند ، این مسئله می تواند کمک بزرگی به ما باشد.