تازه‌ترین شماره ماهنامه دانش‌بنیان، با نگاهی ویژه به نقش نیروی انسانی جوان و خلاق در تحول اقتصاد و مطالب متنوعی از کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در اختیار مخاطبان قرارگرفت.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری،  راه، عوض شده است، دنیا مسیر تازه‌ای را می‌پیماید و نوآوری، سکه رایج این روزها شده است. اما نوآوری، قوت‌یافته و منوط به خلاقیتی است که نیروی انسانی جوان، به آن نیرو می‌بخشد. تازه‌ترین شماره ماهنامه دانش‌بنیان، به همین موضوع توجهی ویژه داشته است و با نگاه به نقش نیروی انسانی جوان و خلاق در تحول اقتصاد و مطالب متنوعی از کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در اختیار مخاطبان  قرارگرفت.

 

نوید دوران تازه

پرویز کرمی سردبیر ماهنامه دانش‌بنیان در مطلع سخن و سرمقاله این شماره، از روزهای تازه سخن گفته است. کرمی که معتقد است دوران تازه‌ و گذار از محدودیت‌ها رنگ واقعیت یافته، در بخشی از این یادداشت نوشته است: « عصبانیت امپریالیسم هم از همین است که می‌بیند علیرغم تمام مضیقه‌ها، جوانان انقلابی ایران پیش می‌روند و مرزهای دانش را درمی‌نوردند. حضور نیروی انسانی جوان و باانگیزه و دانا را نباید دست‌کم گرفت. تجربه نشان داده که هر کجا این نیروی انسانی وارد شده به توفیقات ارزشمندی نیز دست یافته. هم از حیث تکنولوژی و هم از حیث دانش ما به موقعیت‌های قابل تحسینی دست پیدا کرده‌ایم.»

 

یک فناوری بومی برای حل یک معضل

ماهنامه دانش‌بنیان در این شماره نیز همچون گذشته، به سراغ فعالان دانش بنیان رفته است و به معرفی توانمندی و دستاوردهایشان می‌پردازد.

زباله‌های بیمارستانی ، معظلات زیست محیطی است که به راحتی نمی‌توان از آن رها شد. حال فعالان جوان یک شرکت دانش‌بنیان، برای رفع این مشکل با استفاده از پیشرفته‌ترین و جدید‌ترین روش تخصصی در جهان، بی‌خطرسازی زباله‌های بیمارستانی را در کشور نهادینه می‌کند. ماهنامه دانش‌بنیان در شماره 34 با فعالان فناور این شرکت دانش‌بنیان به گفت‌وگو نشسته است.

 

خشکسالی، کشاورزی و فناوری

سال‌هاست ایران به عنوان کشوری که در معرض آسیب‌های خشکسالی جهانی قرار دارد، شناخته می‌شود. آسیب‌پذیری خاک و نیاز مبرم کشور به کشاورزی، از ضرورت‌هایی است که لازمه ورود فناوری‌های نو به عرصه کشاورزی را دوچندان می‌کند. ملیکا حسینی در گزارشی با عنوان « زندگی در کمربند خشک زمین» نگاهی داشته است به این معضل و راه‌های برون‌رفت از آن به کمک فناوری و نوآوری.

 

زندگی سالم‌تر با یک استارتاپ ایرانی

استارتاپ‌ها، پای ثابت ماهنامه دانش‌بنیان هستند. هم‌بنیان‌گذاران استارتاپی که قرار است با هدف قرار دادن سبک زندگی جامعه، زیست سالم‌تری را به ارمغان بیاورد مهمان این شماره دانش‌بنیان هستند. محمدمهدی قنبری هم‌بنیانگذار استارتاپ فیت شیپ که همراه با چهار نفر دیگر،  پلتفرمی برای ارائه سبک زندگی به افراد راه‌اندازی کرده‌اند، از تجربه‌هایشان می‌گویند.

 

استارتاپ و روستا

حممد حسنوند، بنیانگذار استارتآپ روستاپلاس دیگر مهمان سی و چهارمین شماره از ماهنامه دانش‌بنیان است. این فعال استارتاپی در گفت‌وگو با ماهنامه دانش‌بنیان از استارتاپ روستاپلاس، حال و هوای حاکم بر فضای استارتاپهای کشاورزی به ویژه برای کسانی  که قصد دارند وارد فضای استارتاپی شوند،  نکته‌های خواندنی مطرح کرده است.

 

سه راهبرد برای فرصت تصمیم‌گیری بهتر

اگر تا حال برای تصمیمگیری به مشکل برخوردهاید، این مطلب از ماهنامه دانش‌بنیان برای شماست. سخنرانی تام گریفیت در تد، به بیان سه استراتژی می‌پردازد که به شما می‌گوید برای تصمیم‌گیری بهتر چگونه منطق کامپیوتر را در مشکلات بشری از پیدا کردن خانه تا انتخاب رستوران برای شام استفاده کنید.

 

سودآوری و فناوری

فناوری بلاکچین که این روزها درباره‌اش به وفور می‌شنویم، موضوعی است که نیاز به شناخت بیش‌تری دارد. به همین خاطر، ماهنامه دانش‌بنیان، در این شماره نیز با مطالب متنوعی به معرفی ابعاد و ویژگی‌های این فناوری پرداخته است. یکی از حوزه‌هایی که فناوری بلاکچین و قابلیت‌هایش، می‌تواند تحول آفرینی کند، حوزه کشاورزی است، زهرا قنبری در سلسله گزارش‌هایی، فناوری بلاکچین در حوزه کشاورزی و غذا، تجربه‌های موفق در این حوزه و فرصت‌های کشور ما برای استفاده از این فناوری را بررسی کرده است.

توجه فروشی و دنیای مجازی

فضای مجازی، دنیایی است که هرکدام از ما حداقل یک بار با آن مواجه شده ایم. یک دهه گذشته حضور رسانه‌های اجتماعی به حالت انفجار رسیده‌اند و دیده شدن یا خریدن توجه در این رسانه، به یک دغدغه حیاتی برای بخش قابل توجه بدل شده است

خواندن تجربه‌های جوزف گوردن بازیگر مطرح و سرشناس هالیوود که توجه زیادی را از طریق حرفه بازیگری‌اش به خود جلب کرده است می‌تواند خواندنی و آموزنده باشد. گوردون، در یک گفتگوی صادقانه و دوستانه، توضیح می‌دهد که چطور الگوی «توجه» شرکت‌های بزرگ فناوری بر خلق کردن ما تاثیر می‌گذارد.

 

فناوری و مهارت‌ها

یک نویسنده و کارآفرین می گوید ما هرچه بیشتر به فناوری اعتماد کنیم تا بتوانیم کارآمدتر شویم، مهارت‌های کمتری برای مقابله با غیرمنتظره‌های دنیای واقعی داریم. او توضیح می دهد که چرا ما برای حل مشکلات موجود در تجارت، دولت و زندگی در یک عصر غیرقابل پیش‌بینی به مهارتهای انسانی بیشتر و فناوری کمتری نیاز داریم. متن کامل سخنرانی مارگارت هافرنن  را می‌توانید در این شماره از ماهنامه دانش‌بنیان بخوانید.

 

 

ماهنامه دانش‌بنیان در تازه‌ترین شماره خود به سراغ زوجی جوان رفته و از آن‌ها درباره شرکت دانشبنیان و شتابدهنده‌ای که اداره می‌کنند، پرسیده است. سینا عادلی کودهی مدیرعامل شرکت بهار وصف‌گستران نمای نوین است؛ شرکتی که هم عنوان خلاق و هم دانش‌بنیان را بر پیشانی دارد. از طرفی همسر او، منصوره واحدزاده، که در این شرکت مسئولیت بازاریابی را بر عهده دارد، همزمان شتابدهنده‌ای به نام سی‌سوتک را مدیریت می‌کند که حوزه فعالیتش گردشگری است و قرار است تیم آی‌تی بهار وصف‌گستران نمای نوین، ساماندهی بخش آی‌تی استارت‌آپ‌های این شتابدهنده را بر عهده بگیرد.

 

در این شماره از ماهنامه دانش‌بنیان نیز مطالب متنوعی در حوزه‌های مختلف پیش روی شما است. گزارش‌هایی با موضوع  بازار بزرگ فرهنگسازی، فناوری‌های پیشرفته آینده ،ذخیره داده‌های دیجیتالی در دی‌ان‌ای، شگفتی‌های ژنتیک، مبارزه با حمله قلبی خاموش از جمله این خواندنی‌ها است. همچنین در این شماره، ضمن آشنایی با کتاب‌های برجسته در حوزه علم و فناوری از تازه‌ترین اخبار و رویدادهای دنیای علم، فناوری و دانش‌بنیان، آگاه می‌شوید

 مخاطبان می‌توانند با نرم افزار کدخوان در موبایل‌های هوشمندشان، فیلم ها، عکس ها، صداها و متن‌های تعبیه شده در صفحات این ماهنامه استفاده کنند.

سی و چهارمین «دانش بنیان» به صاحب امتیازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدیرمسوولی سورنا ستاری و سردبیری پرویز کرمی در 164 صفحه منتشر شده است.