برای جلب اعتماد بیشر جامعه به محصولات دانش بنیان، مرحله دوم طرح حائز اهمیت اجرای نظام استانداردسازی محصولات دانش بنیان، در استان قم و از جوار بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه (س) آغاز به کار کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، دفتر نوآوری و کسب و کار نوین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با توجه به حضور میدانی در زیست بوم های مختلف دانش بنیان کشور بر ضرورت توسعه نظام کیفی­ سازی محصولات و اقتصاد دانش­بنیان تاکید دارد.

یکی از محورهای این توسعه کیفی، قرار دادن محصولات دانش بنیان زیر چتر یک نظام استاندارد سازی واحد است . استاندرد بودن محصولات دانش بنیان و تدوین ساز و کارهای خاص اعطای گواهی استاندارد به این محصولات می تواند گام مهمی در  باز شدن درهای بازار مصرف به روی این کالاهای فناورانه باشد.

این مسئله باعث خواهد شد که روند تجاری سازی و فروش بیشتر کالاهای ایران ساخت و دانش بنیان تسریع شود.

بر این اساس مرحله دوم اجرایی سازی نظام استانداردسازی محصولات دانش­بنیان با دستور کار پوشش حداقل12 استان کشور آغاز به کار کرد . این رخداد با حضور مدیر کل دفتر نوآوری و کسب و کار نوین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدیر کل دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد، مسئولین  پارک علم و فناوری استان، اداره کل استاندارد استان و شرکت­های بازرسی در محل پارک علم و فناوری استان قم برگزار شد.

در بخش اول این نشست در نوبت صبح، به تبیین شیوه­نامه اجرای صدور گواهی­نامه­های انطباق(COC)، محصول (COP) و نشان دانش‌نماد ویژه محصولات دانش­بنیان و اهمیت مقوله استاندارد در توسعه اقتصاد دانش­بنیان پرداخته شد.

در بخش دوم این نشست نیز که در نوبت عصر برگزار شد، شرکت­های دانش‌­بنیان استان قم و مؤسسات و واحدهای فناوری مستقر در پارک و مراکز رشد در محل اداره کل استاندارد استان حضور یافتند و مسئولین حاضر در نشست ضمن تشریح اهمیت و نقش شرکت‌­های دانش‌­بنیان در توسعه زیست‌­بوم نوآوری به آموزش روند ثبت درخواست، مراحل اخذ و صدور گواهی­نامه­های انطباق و محصول به آنها پرداختند.

خاطر نشان می­شود، گواهی­نامه انطباق بر مبنای انطباق مشخصه­های عملکردی محصول مورد نظر براساس یک استاندارد ملی، بین­المللی، منطقه­ای و جامعه­‌ای و یا کارخانه‌­ای به یک محصول دانش­‌بنیان اعطا خواهد شد و گواهی­نامه محصول با انطباق ویژگی‌­های مورد نظر بر مبنای خوداظهاری با عملکرد محصول در صورت عدم وجود استاندارد ملی و بین‌­المللی صادر می‌­شود.