مدیرعامل یک شتابدهنده گفت: محققان در کشور در صدد هستند با تکنولوژیهای جدید داروهای نوترکیبی را برای درمان انواع سرطان ها به تولید برسانند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری دکتر امیرحسین کارگاه مدیرعامل یک شتابدهنده با اشاره به پتانسیل بالای تولید داروهای ضد سرطان جدید در کشور برای درمان سرطان های ریه، خون، پوست گفت: اکنون تکنولوژی صنعتی این داروها به واسطه متخصصان شرکت های دانش بنیان نوپا انجام پذیرفته است.
وی با بیان اینکه این داروها در فهرست رسمی داروهای کشور نیستند، بیان کرد: باید این داروها وارد این لیست شوند تا بتوان مجوز تولید آن ها را اخذ کرد زیرا در حال حاضر حتی تجویز آن توسط پزشکان باعث تعلیق پروانه پزشکی می شود.
مدیرعامل این شتابدهنده با بیان اینکه برای تولید این داروها، شرکت های صاحب دانش فنی اکنون در مرحله ورود به فهرست هستند، بیان کرد: بلافاصله بعد از ثبت، وارد مرحله تولید صنعتی و مطالعات بالینی خواهند شد که می توان آن ها را ظرف ۲ الی ۳ سال به بازار عرضه کرد.
کارآگاه عنوان کرد: ما مکاتبات زیادی با وزارتخانه داشتیم که مکانیزمی پیدا کنیم که هزینه های نظام سلامت به واسطه ورود داروهای جدید به فهرست بالا نرود و مردم هم امکان تامین آن ها را داشته باشند.
مدیرعامل این شتابدهنده با تاکید بر اینکه یکی از چالشهای توسعه صنعت تولید داروهای بیوتکنولوژی قرار نگرفتن داروهای جدید در لیست داروهای رسمی است، بیان کرد: اگر این اتفاق رخ ندهد و داروها در لیست قرار نگیرند، ما رشد شرکتهای دانش بنیان و توسعه تکنولوژی را نخواهیم داشت.
کارآگاه خاطر نشان کرد: اگر این چالش برطرف شود، سبد محصولات داروهای بیماران خاص کشور توسعه پیدا می کند و داروهای جدید در اختیار مردم قرار می گیرد. این روند توان رقابتی کشور را در بازارهای صادراتی نیز افزایش می دهد.
وی همچنین به پتانسیل تولید واکسنهای نوترکیب توسط شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و گفت: محققان شرکتهای دانش بنیان همواره در صدد هستند واکسن نوترکیب انسانی را برای جلوگیری از سرطان دهانه رحم در بانوان به تولید برسانند که این دارو در دهه فجر رونمایی می شود.