تحقیق جدید روی ۱۱ فضانوردی که ۶ ماه در ایستگاه فضایی بین المللی ساکن شدند، نشان می دهد سفر فضایی طولانی مدت احتمالا به لخته شدن یا معکوس شدن جریان خون منجر می شود که بسیار خطرناک است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از دیلی میل، تحقیق جدید ناسا نشان می دهد فرستادن فضانوردان به ماه احتمالا تغییرات خطرناکی در بدن انسان ایجاد کند.

چنین سفری احتمالا سبب می شود جریان خون در قسمت بالایی بدن فضانوردان متوقف شود.حتی ممکن است هنگام چنین سفری جریان خون معکوس شود.

سفر به مریخ نیازمند آن است که فضانوردان حدود ۸ ماه را در گرانش صفر طی کنند. در این پژوهش محققان ناسا ۱۱ فضانورد سالم را بررسی کردند که به مدت ۶ ماه در ایستگاه فضایی بین المللی ساکن بودند. آنها متوجه شدند در ۷ نفر از آنان نشانه هایی از توقف یا حتی معکوس شدن جریان خود در ورید ژوگولار داخلی چپ بدنشان وجود دارد. این ورید خون را از مغز دریافت می کند.

خطر اینجاست که چنین روندی به ایجاد لخته خون  منجر می شود که در ماموریت های بلند مدت مانند سفر به مریخ مرگبار خواهد بود.

دانشمندان امیدوارند کشف چنین تاثیری از سفر فضایی بر بدن انسان به تولید درمان های جدید و فرایندهایی برای اختلال در این روند منجر شود. مایکل استنگر مدیر آزمایشگاه کاردیوواسکولار و ویژن در مرکز فضایی جانسون ناسا می گوید: این کشف غافلگیرمان کرد.  انتظار نداشتیم جریان خون در سفر معکوس شود. این روند نرمال نیست.  وجود چنین نشانه ای در بیماری روی زمین نشان دهنده لخته خون،تومور یا چیزی مشابه آن است.

در این گزارش محققان اعلام کرده اند چنین یافته ای نشان دهنده تاثیر سفر فضایی بر سلامت انسان های عادی به فضا است.

ناسا از چند سال قبل مطالعه تاثیر سفر فضایی بر بدن انسان و زمانی آغاز کرد که فضانوردان پس از گذراندن چند ماه در فضا از ابهام در دید و اختلال در بینایی گله داشتند.

محققان متوجه شدند بدون تاثیر گرانش ، برخی فضانوردان درتخیله نرمال مایعات بدنشان دچار مشکل می شوند. آزمایش های اولتراساوند روی ورید ژوگولار داخلی چپ بدن آنها قبل از سفر، ۵۰ روز و ۱۵۰ روز پس از آغاز پرواز انجام شد.

همچنین ۴۰ روز پس از بازگشت آنها به زمین آزمایش اولترا ساوند دوباره انجام شد. به گفته محققان پزشکی روند معکوس شدن یا لخته شدن جریان خون به آمبولی ریوی منجر می شود که بسیار خطرناک است.