سیدضیاء هاشمی دبیر شورای عالی تهیهکنندگان ضمن انتقاد جدی بر وضعیت حاکم بر مدیریت اکران سینماها، از بیتفاوتی دولت و لزوم پیشقدم شدن سینماگران برای تغییر جدی در نظامنامه اکران گفت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، سیدضیاء هاشمی دبیر شورای عالی تهیهکنندگان با اشاره به وضعیت فروش فیلمهای سینمایی در چند روز گذشته گفت: در هفته گذشته ناآرامیها تاثیر وحشتناکی روی فروش فیلمها گذاشت و به نظرم تمدید یک هفتهای سقف اکران فیلمها یک کار عاقلانه بود چون سینما دقیقا از زمان آغاز ناآرامیها روند خوبی را طی نکرد و فیلمها آسیب دیدند چراکه مخاطبان فیلمها به طور محسوسی کاهش پیدا کردند.
وی افزود: البته تمدید یک هفتهای تنها میتواند بخشی از خسارتهای وارد شده به آثار را جبران کند تا دوباره جریان سینما راه بیفتد. طبیعتا تا زمانی که اینترنت به طور کامل بازیابی نشود، این آسیب جدی وجود دارد، چراکه تقریبا ۸۰ درصد خرید بلیتها به صورت آنلاین و مکانیزه انجام میشود. البته باید عنوان کنم فیلمهایی که پتانسیل زیادی برای فروش دارند، میتوانند دوباره خود را بازیابند و خسارتشان جبران شود اما در این میان فیلمهایی که بنیه ضعیفتری دارند، قربانی میشوند و این یک هفته تمدید اکران، روی فروششان تاثیر چندانی نخواهد داشت.
هاشمی با اشاره به نظامنامه فعلی اکران عنوان کرد: به نظرم نظامنامه فعلی بدترین نظامنامه اکران است و ما شاهد بدترین دوره فعالیت شورایی برای نظارت روی برنامهریزی و اکران فیلمها، هستیم. من واقعا بابت وضعیت موجود این سیستم متاسفم. از همین رو به نظرم این نظامنامه حتما باید تغییر کند. جالب اینجاست که همه مسئولان پذیرفتهاند که این نظام نامه مشکل دارد اما کاری نمیکنند!
وی توضیح داد: با نظام نامه موجود به هیچ وجه نمیشود کار کرد، حتما باید تغییر اساسی در آن ایجاد شود تا براساس قابلیتهای موجود و امکاناتی که برای سینما و اکران وجود دارد، اصلاح شود. در غیر این صورت همین وضعیت نابسامان ادامه خواهد داشت.
همیشه ما سینماگران تنها تا نوک بینی خود نگاه میکنیم و به محض اینکه اوضاع کمی به هم میریزد تازه بعضیها به فکر میافتند! در این بین ممکن است بعضی از ما کمی دلمان بسوزد و به فکر تغییر بیفتیم وگرنه همیشه در روی همین پاشنه میچرخد. این را هم باید بگویم که این وضعیت برای دولت اهمیتی ندارد
هاشمی تاکید کرد: این نابسامانی از اکران عید به وجود آمد به این صورت که بدون برنامه ریزی هرآنچه داشتیم، در سه چهار ماه اول سال اکران کردیم در حالی که این برنامه درست نبود و حتما باید تغییرات جدی در نظام نامه اکران داشته باشیم.
دبیر شورای عالی تهیهکنندگان بیان کرد: ما هیچوقت به فکر نمیافتیم؛ همیشه ما سینماگران تنها تا نوک بینی خود نگاه میکنیم و به محض اینکه اوضاع کمی به هم میریزد تازه بعضیها به فکر میافتند! البته بعضیها هم از مجموع این وضعیت استفاده میکنند و خوشحال هم هستند. در این بین ممکن است بعضی از ماها کمی دلمان بسوزد و به فکر تغییر بیفتیم وگرنه همیشه در روی همین پاشنه میچرخد. این را هم باید بگویم که این وضعیت برای دولت اهمیتی ندارد.
هاشمی در پایان تصریح کرد: به نظرم خودمان باید دست به کار بشویم و وضعیت را بهبود دهیم. اما در همین اوضاع نابسمان سودی برای عدهای وجود دارد. من فکر میکنم راه نجات از مجموع اتفاقاتی که برای سینمای ایران رقم میخورد، توسط خودمان باید طرح ریزی شود وگرنه این فیلمسوزی حتما در ادامه وجود خواهد داشت و تا زمانی که این آیین نامه تغییر نکند وضعیت همین خواهد بود.