معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در نشست مشترک با رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) راه اندازی استارتاپهای حوزه اجتماعی را راهی برای توسعه مشارکت مردمی در امور خیریه دانست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیل فناوری و نوآوری، نشست میان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و سید مرتضی بختیاری رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) صبح امروز در ساختمان مرکزی کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد و دو طرف درباره همکاریهای بیشتر در حوزه توسعه فناوریهای نوین بحث و تعامل کردند.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این نشست بر گسترش فرهنگ کارآفرینی در کمیته امداد تاکید کرد و گفت: کارآفرینان بزرگ دنیا همه با سختی فعالیت خود را آغاز کردند و برای پیادهسازی کسب و کار خود از شکست نهراسیدند. در غیر این صورت با پول دولت و دیگران نمیتوان به موفقیت رسید. پس در این میان شناسایی افراد دارای ایده و با اعتماد به نفس اقدام مهمی است که مراکز نوآوری و سرمایهگذاران خطرپذیر آن را تسهیل میکنند.
ستاری ادامه داد: مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز افرادی سختی کشیدهاند که میتوانند برای راهاندازی استارتاپهای حوزه نوآوری اجتماعی اقدام کنند. این استارتاپها میتوانند در زمینه توسعه مشارکتهای مردمی اثرگذاری بالایی داشته باشند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین افزود: حوزه نوآوری اجتماعی عموما کسب و کارهایی را شامل میشود که مردم را درگیر امور خیریه میکند و با ایجاد اعتماد میان مردم این امر را رونق میدهند. زیرا نوآوری باعث میشود این سرویسها هر لحظه در دسترس باشد.
رییس بنیاد ملی نخبگان از حمایت معاونت علمی و فناوری با تمام توان از مددجویان این مرکز خبر داد و گفت: معاونت علمی برای شناسایی این افراد با مشکل مواجه است تا این حمایتها را توسعه دهیم. قطعا مددجویان این مرکز افرادی مستعدی هستند که با راه اندازی استارتاپ می توانند به موفقیت دست یابند. همچنین در حال حاضر در تمام استانها پارکهای علم و فناوری وجود دارد که میتوانند خدمات مناسبی رو به مددجویان کمیته امداد ارائه دهد.
ستاری با بیان اینکه زیست بوم کارآفرینی و فناوری در کشور شکل گرفته است و سال گذشته شرکتهای دانش بنیان ۹۰ هزار میلیارد فروش و درآمدزایی برای کشور داشتند بیان کرد: باید فرهنگ کارآفرینی در کمیته امداد شکل بگیرد و با شریک شدن در سهام شرکتهای دانش بنیان این نهاد برای خود درآمدزایی داشته باشد. زیرا با پول دولت سقف آرزوها محدود است.
نیازمند حرکتی بر مبنای فناوریهای روز هستیم
همچنین در ادامه این نشست سید مرتضی بختیاری رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) بیان کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) مانند سایر نهادها با توجه به شرایط کشور نیازمند حرکتی بر مبنای فناوریهای روز و جدید است. پس در این زمینه اقداماتی از مدیریتهای پیشین انجام شده است و در حال حاضر قصد سرعت دادن به آنها را داریم.
بختیاری ادامه داد: همچنین در حوزه اشتغال و توانمندسازی با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در نظر داریم با برنامههای جامع علاوه بر توانمندسازی، ایجاد درآمد با ثبات را برای مددجویان داشته باشیم. اما برای تحول در این حوزه نیاز به همکاری بیشتر با معاونت علمی و فناوری وجود دارد.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین افزود: توسعه مشارکتهای مردمی نیز در کمیته امداد امام خمینی (ره) نقش پررنگی دارد تا مردم را ترغیب به کمک بیشتر کنیم. بدون کمکهای مردمی و تنها با بودجه دولتی این نهاد راه به جایی نمیبرد.
به گفته وی، راهاندازی ۴ کارخانه نوآوری در حوزه اجتماعی را با حمایت معاونت علمی و فناوری راهاندازی میکنیم تا شاهد توسعه کمکهای مردمی در این زمینه باشیم. همچنین برای فرهنگسازی در حوزه کار آفرینی نیز قطعا از حمایت های معاونت علمی بهره میبریم.