مرور نکات و ویژگیهای فیلمهای راهیافته به بخش «نگاه نو» سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر، نشان میدهد که در این دوره از جشنواره فجر هم میتوان در انتظار شگفتیسازی فیلماولیها بود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، «نگاه نو» یکی از بخشهای کنجکاویبرانگیز در ویترین جشنواره فیلم فجر است. بخشی که به رونمایی از استعدادهای تازه سینمای ایران اختصاص دارد و فیلمسازانی که اولین تجربه فیلمسازی را پشتسر گذاشتهاند آثارشان را در این بخش به نمایش میگذارند.
بنابر اعلام شب گذشته روابط عمومی سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر و براساس جمعبندی آرای هیأت انتخاب جشنواره متشکل از محمد احسانی، محمود اربابی، همایون اسعدیان، یلدا جبلی، رضا درستکار، سید محمود رضوی و حسین کرمی،۱۰ فیلم برای حضور در بخش «نگاه نو» این دوره انتخاب شدهاند.
در گزارش حاضر مروریبر اطلاعات موجود درباره این ۱۰ فیلم خواهیم داشت؛ آثاری که با استناد به تجربه سالهای گذشته جشنواره فجر، دور از انتظار نیست که «پدیده» این دوره از جشنواره هم در میانشان باشد.
آن شب (کارگردان: کورش آهاری، تهیهکننده: محمد درمنش)
درباره فیلمساز: به نسبت دیگر فیلمسازان راه یافته به این بخش از جشنواره، کوروش آهاری از چهرههای کمتر شناختهشده محسوب میشود. فیلمساز جوانی که اولین فیلم کارنامهاش را بر اساس فیلمنامهای از خود و با کمک یک سرمایهگذار خارجی در کشور آمریکا مقابل دوربین برده و حالا برای رونمایی از آن، جشنواره فیلم فجر را انتخاب کرده است.
درباره فیلم: فیلمنامه این فیلم سینمایی توسط کوروش آهاری و میلاد جرموز نوشته شده است و داستان آن در درباره یک زوج ایرانی در آمریکا است که در یک هتل محبوس شدهاند در حالی که نیروهای بیگانهای آنها را وادار میکنند که با رازهایی که از هم پنهان کردهاند روبهرو شوند. در مراحل تولید تهیهکنندگی این فیلم را دو سینماگر آمریکایی یعنی الکس بروتو با همراهی جفری الارد برعهده داشتند اما حالا و براساس اعلام سازمان سینمایی تنها نام محمد درمنش بهعنوان تهیهکننده فیلم ثبت شده است.
در این فیلم بازیگرانی چون شهاب حسینی، امیرعلی حسینی، آرمین مهر، گلبرگ خاوری، علی کوششی و بازیگر خردسال لیلا گرگانیان هستند که در کنار بازیگران خارجی: لی لی ویکی، جرج مگوایر، الستر لیتم، مایکل گرم و جیا مورا حضور دارند.
نکتهها: با توجه به اینکه این فیلم علاوهبر تهیهکننده ایرانی خود، دو تهیهکننده آمریکایی هم دارد، باید دید پروانه ساخت این اثر در ایران صادر شده است یا خیر؟ بهخصوص که یکی از شروط پذیرش فیلمها در جشنواره فیلم فجر، مطابق فراخوان، صدور «پروانه ساخت سینمایی» برای آن بوده است. حضور شهاب حسینی در این پروژه هم از نکات قابل توجه است. بازیگری که آخرین حضورش در جشنواره فیلم فجر به چهار سال پیش و فیلم «برادرم خسرو» اولین ساخته احسان بیگلری بازمیگردد و در این مدت هم فعالیتهایش بر حمایت از فیلمسازان فیلماولی متمرکز بوده است. حضور دو فیلم اول «لابیرنت» (هزارتو) و «نبات» در جشنواره جهانی فیلم فجر سال گذشته هم در همین راستا مورد توجه رسانهها قرار گرفت.
بیصدا حلزون (کارگردان: بهرنگ دزفولیزاده، تهیهکننده: مرتضی شایسته)
درباره فیلمساز: بهرنگ دزفولیزاده پیش از این به عنوان عکاس سینمایی شناخته میشد و عکاسی بیش از ۸۰ فیلم سینمایی را از کارگردانان مختلف در کارنامه خود دارد. دزفولیزاده در کنار فعالیت اصلی خود در عرصه عکاسی، در قالب فیلم کوتاه و مستند، کارگردانی را هم تجربه کرده بود و حالا با «بیصدا حلزون» اولین تجربه جدی خود در زمینه ساخت فیلم بلند داستانی را تجربه کرده است.
کارگردان «بیصدا حلزون» سازنده ۹ فیلم کوتاه مستند و داستانی است که این آثار در جشنوارههای خارجی و داخلی هم حضور داشته و موفق به دریافت جایزه هم شده است. فیلم کوتاه «استون» ساخته دزفولیزاده بهار امسال در قالب مجموعه «فیلمهای کوتاه روز» در گروه هنر و تجربه اکران عمومی شده است.