طرح کلان ملی «مرکز فناوری های توانبخشی از راه دور» با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افتتاح شد تا تدوین الگوی فناورانه برای توانبخشی از راه دور بیماران سرعت گیرد.
همچنین این تمرینها بازی گونه طراحی شده است برای تحقق آن نیز از فناوریهایی مانند هوش مصنوعی، واقعیت مجازی و پردازش ماشین بهره برده شده است.
کمک به توانیابان و بیماران
مزایای راه اندازی این مرکز را باید کاهش رفت و آمد بیمار به کلینیک، مدیریت زمانی جلسات درمان مطابق تمایل کار، پوشش ۶۰ تا ۷۰ درصد فرآیندهای کاردرمانی و بهره گیری از فناوریهای واقعیت مجازی، بایوفیدبک، بازیسازی و سنجش حرکات بدن دانست.
الگوی توسعه روشهای توانبخشی از راه دور در این مرکز پیادهسازی و ارزیابی شده است. همچنین بسته توانبخشی و ارزیابی بیماری پارکینسون به عنوان نخستین محصول مرکز عملیاتی شده است.
یک حامی فناور برای سالمندان
اما اهمیت راه اندازی این مرکز چیست؟ در حال حاضر ۶ تا ۷ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند و بر اساس آمارها تا سال ۲۰۵۰ این درصد ۳ برابر میشود. پس افزایش سالمندان ، رشد بیماریهایی مانند ام اس و پارکینسون را به همراه دارد که نیاز به توانبخشی دارند. پس در این مرکز ابزارها در این زمینه توسعه مییابد تا شاهد به کارگیری روشهای جدید درمانی مبتنی بر فناوری باشیم.
ترویج توانبخشی از راه دور در حوزه بالین یکی از اقداماتی است که مسیر آن با این اقدام هموار میشود. معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از این طرح کلان ملی بازدید کرد.