فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران گفت: استفاده از سامانه جدید تشخیص کرونا، بالاترین میزان اثربخشی در وقت را دارد و این اقدام کار پزشکان را راحت‌تر می کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری؛ علیرضا زالی امروز در مراسم رونمایی از سامانه تشخیص کووید ۱۹ که در محل معاونت علمی با حضور سورنا ستاری برگزار شد، عنوان کرد: معاونت علمی و فناوری حمایت‌های ارزنده‌ای در ابعاد مختلف داشته است از این رو امروز شاهد رونمایی از یک دستاورد بزرگ هستیم که با همت محققان فراهم شده است.

وی با بیان اینکه این دستاوردها بدون حمایت معاونت علمی اجرایی نمی‌شد، اظهار داشت: این مایه خوشبختی است که دانشمندان در حال طراحی برنامه‌ای هستند که در خط مقدم فعالیت‌های مبارزه با کرونا را پشتیبانی می‌کنند.

زالی با اشاره به سامانه تشخیص پنومونی کووید ۱۹ که توسط محققان کشور به نتیجه رسیده است، خاطرنشان کرد: امروز شاهد تحقق یک فرهنگ بین بخشی هستیم و می‌توانیم از دستاوردهای محققان استفاده کنیم.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران گفت: ما امروز رهاوردی داریم که ماحصل کار بین بخشی است. در واقع این اقدام نمونه‌ای از کار ترجمانی است.

وی افزود: طبیعی است که امروز سی تی اسکن به عنوان بهترین روش غربالگری است و قطعاً افرادی که به بخش‌های بهداشتی مراجعه می‌کنند و مظنون به کرونا هستند می‌توانند با استفاده از این سامانه که توسط محققان طراحی شده در عرض کمتر از چند دقیقه وضعیت بیماری شان مشخص شود.

زالی تصریح کرد: استفاده از این سامانه بالاترین میزان اثربخشی در وقت را در تشخیص دارد و این اقدام کار پزشکان را راحت تر می‌کند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با بیان اینکه استفاده از ابزارهای تشخیصی باید از دقت و حساسیت بالایی برخوردار باشند، ادامه داد: در حال حاضر این تکنیک در داخل کشور نسبت به نسخه‌های جهانی جایگاه بی بدیلی دارد.

وی افزود: استفاده از این سامانه می‌تواند در مناطقی که پزشک یا رادیولوژیست وجود ندارند نیز مورد استفاده قرار گیرد و در آن واحد تحلیل درمان صورت بگیرد.

به گفته زالی این سامانه با استفاده از عکس سی تی اسکن، مشاوره قطعی به بیمار می‌دهد؛ این ابزار یک تکنیک پزشک از راه دور به شمار می‌رود و در واقع یک رادیولوژیست است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با اشاره به کاربرد این سامانه، خاطرنشان کرد: با استفاده از این سامانه با امکان حجم سنجی می‌توانیم ابعاد ضایعه ریوی را اندازه بگیریم.

وی با تأکید بر اینکه آرشیو این سامانه یک پشتوانه پژوهشی محسوب می‌شود، اظهارداشت: این سامانه با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ژرف به این نتیجه رسیده است.

به گفته این مقام مسئول ما می‌توانیم این نوید را به مردم بدهیم که این یک کار بی بدیل در عرصه جهانی به شمار می‌رود.