بوشهر - شهرستان گناوه به عنوان قطب آبزیپروری و صید و صیادی در استان بوشهر شناخته میشود و طرح های مهم آبزی پروری در این شهرستان در دست اجرا است که می تواند باعث توسعه اشتغال و تولید شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، همجواری با خلیج فارس ظرفیت بسیار مهم و تأثیرگذاری برای استان بوشهر است که این همجواری میتواند استفادههای متعدد و متنوعی را داشته باشد.
یکی از ظرفیتهای بسیار مهم همجواری با خلیجفارس داشتن سواحل طولانی و مستعد برای آبزیپروری است که تاکنون بخشی و برخی از سواحل استان به این امر اختصاص یافته است و هنوز ظرفیتهای نهفته زیادی در این حوزه وجود دارد.
صید و صیادی یکی دیگر از ظرفیتهای خلیج فارس برای همجواران آن است که افراد زیادی در حوزه صیادی در سطح استان بوشهر مشغول هستند و خانوادههای متعددی از این طریق روزگار خود را میگذرانند.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر یکی از شهرستانهای ساحلی استان است که شغل بسیاری از مردمان این دیار ریشه در دریا و همجواری با خلیج فارس دارد.
گروهی از مردم از طریق مراودات تجاری با کشورهای حاشیه خلیج فارس امرارومعاش میکنند و گروهی هم در بازارهای تجاری فعالند. افراد زیادی هم هستند که در زمینه صیدوصیادی و یا آبزیپروری مشغول هستند.
آبزیپروری و صیادی از مشاغل مهم در شهرستان گناوه است که زمینه اشتغال تعداد زیادی را در این شهرستان فراهم کرده است و با استفاده از ظرفیتهای موجود میتواند به گسترش بیش از پیش اشتغال در این حوزه امیدوار بود.
طی سالهای اخیر برخی از شیوههای صید باعث فقیرتر شدن دریا شده است و استفاده از روشهایی همچون ترال باعث شده تا معیشت صیادان با مشکلات جدی روبرو شود.
تولید سالانه ۹۰۰۰ تن ماهی و میگو
رئیس شیلات گناوه در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: شهرستان گناوه دارای سه اسکله صیادی است که سالانه ۲ هزار تن محصولات دریایی توسط صیادان این شهرستان صید میشود.
مهدی ابراهیمی افزود: علاوه بر صید دریایی، این شهرستان دارای سه سایت پرورش میگو بندر ریگ، رود شور جنوبی و سایت حله است که سالانه ۷ هزار تن از این سه سایت برداشت میگوی پرورشی دارد.
وی بیان کرد: هزار نفر صیاد در شهرستان گناوه در بخش صید محصولات دریایی فعال هستند.
هزار صیاد در شهرستان گناوه در بخش صید محصولات دریایی فعال هستند و ۳۰ درصد از محصولات آبزی پروری استان در اسن شهرستان برداشت میشود
رئیس شیلات گناوه تصریح کرد: شهرستان گناوه از نظر صید و صیادی شهرستانی خوشنام و قانونمند است و هیچ گونه پرونده تخلفی در زمینه صیادی در سال ۹۸ نداشته است.
وی تصریح کرد: سایت پرورش میگو رود شور شمالی این شهرستان نیز ۴۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و انتظار میرود تا پایان سال ۹۹ به بهره برداری کامل برسد.
وی گفت: ۳۰ درصد از محصولات آبزی پروری استان در شهرستان گناوه برداشت میشود و با بهره برداری کامل سایت رود شور شمالی و برداشت ۲۰ هزار تن از این سایت جایگاه شهرستان نیز ارتقا خواهد یافت.
صید بیرویه دریا را فقیر کرده است
فرماندار گناوه نیز با اشاره به ظرفیتهای این شهرستان در حوزه صیادی و آبزیپروری اظهار داشت: شیلات استان بوشهر و شهرستان گناوه با وجود بضاعت اندک اهتمام جدی در حوزه صید و پرورش آبزی داشته و خدمات قابل توجهی ارائه کردهاند که قابل تقدیر است.
غلامرضا مهرجو افزود: یکی از مزیتهای اصلی شهرستان گناوه که میتوان روی آن برنامهریزی و سرمایهگذاری کرده و اشتغال پایدار ایجاد کرد، دارا بودن ۱۰۰ کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس با تمرکز بر محوریت آبزی پروری است.
صید و صیادی با زندگی مردم گناوه عجین شده ولی به علل مختلف از جمله برداشت بی رویه و غیر مجاز، بی توجهی و آلودگیهای مختلف دریا این منابع دریایی کاهش شدید داشته است
فرماندار گناوه گفت: صید و صیادی همواره یکی از مشاغل اصلی مردم این منطقه بوده که با زندگی آنها عجین شده است ولی به علل مختلف از جمله برداشت بی رویه و غیر مجاز، بی توجهی و آلودگیهای مختلف دریا این منابع دریایی کاهش شدید داشته که باعث به خطر افتادن معاش و زندگی مردم بخصوص صیادان شده است.
وی تصریح کرد: آلودگیهای مختلف ناشی از زمان جنگ نفتکشها در دوران دفاع مقدس و نشتی لولههای نفتی یکی از علل کاهش شدید صید و ذخایر آبزی دریایی است که باید متولیان امور نفتی برای کمک به جامعه صیادی و حفاظت از ذخایر دریایی آلایندگیها را به صفر برسانند.
مقابله با صید غیرمجاز
فرماندار گناوه یادآور شد: با کاهش صید زندگی و معاش مردم به خطر میافتد و راهی جز اینکه میزان تولید آبزیان به چندین برابر صید و صیادی برسد و زنجیره تولید تکمیل شود وجود ندارد.
وی بیان کرد: در شهرستان گناوه در راستای پروژههای اقتصاد مقاومتی سایت رود شور شمالی بخش ریگ این شهرستان با محوریت تولید و پرورش میگو فعال شده است.
مهرجو خاطرنشان کرد: از صفر تا ۱۰۰ زیرساختهای این پروژه توسط بخش خصوصی در دست انجام و از سرعت بالایی برخوردار است و ایجاد نظیر آن در سایر نقاط شهرستان امکان پذیر است.
فرماندار گناوه با تاکید بر اینکه جامعه صیادی این شهرستان نقش قابل توجهی در تنظیم بازار دارد گفت: حمایت از جامعه صیادی از مهمترین وظایف و سرلوحه کار در این شهرستان است.
مهرجو یادآور شد: طرح مقابله با صید غیرمجاز در حوزه استحفاظی شهرستان گناوه باید عملیاتی شود و اگر شیلات طرح و برنامهای دارد آماده همکاری هستیم.
تکمیل طرحهای حوزه شیلات در گناوه
مدیرکل شیلات استان بوشهر نیز اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری سال جهش تولید نامیده شده است شیلات نیز برنامههایی در راستای تحقق این شعار با گسترش طرحهای اقتصاد مقاومتی در زمینه آبزی پروری در دست اجرا دارد.
علی بازدار گفت: چندین طرح در حوزه شیلاتی شهرستان گناوه پیش بینی شده که برای اجرا و تکمیل آنها نیاز به اعتبار از محل کمیته برنامهریزی است. در حوزه آبزی پروری گامهای خوبی برداشته شده که بسیاری از این طرحها ادامه دارد.
وی اظهار داشت: شهرستان گناوه بیشترین آمار پرورش و تولید میگوی را در استان بوشهر دارا است و ۹۲۴ هکتار اراضی فعال را به خود اختصاص دادهاست.
مدیرکل شیلات استان بوشهر گفت: احداث سایبان تخلیه روی اسکله صیادی، اسکله صیادی بندر ریگ، بندر صیادی جزیره شمالی و جنوبی و برق رسانی به پرورش میگوی رود شور از عمده طرحهایی است که نیاز به اعتبار شهرستانی، کشوری و ملی دارد.
وی با بیان اینکه صیادان از سخت کوش ترین اقشار جامعه هستند بیان کرد: صیادان استان بوشهر بدون هیچ مزدی از مرزهای آبی کشور حفاظت و پاسداری میکنند و بدون تخلفی به فعالیت و رونق بخشی سفره مردم مشغول هستند.
روزگار مردم این دیار از طریق دریا میگذرد و تأثیر هم نشینی با دریا را در کسب و کار آنها میتوان دید. میطلبد که مسئولان ضمن حفظ ذخایر دریایی, در توسعه و گسترش آبزی پروری تسهیل کنند.