ستاره شناسان ناسا و سازمان فضایی اروپا جوانترین ستاره مغناطیسی را با عمر ۲۴۰ سال رصد کرده اند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری به نقل از ایندپندنت، ستاره شناسان ناسا و سازمان فضایی اروپا به تازگی جوانترین مغنااختر را رصد کردهاند.
مغنا اختر نوعی ستاره نوترونی است که میدان مغناطیسی نیرومندی دارد. ستاره تازه رصد شده Swift J۱۸۱۸.۰-۱۶۰۷ نام دارد و فقط ۲۴۰ سال از عمر آن میگذرد. به گفته ناسا بیشتر ستارههای نوترونی چندمیلیارد ساله هستند.
ستارههای نوترونی در حقیقت خوشههایی متراکم از بقایای ستارگانی هستند که به ابرنواختر تبدیل و منفجر میشوند.
Swift J۱۸۱۸.۰-۱۶۰۷ نوع خاصی از ستاره نوترونی به نام مغنااختر (ستاره مغناطیسی) و جوانترین نمونه رصد شده است.
مواد این ستاره نوترونی چنان متراکم است که به گفته ناسا یک قاشق چایخوری از آن در شرایط گرانش زمین حدود ۴ میلیارد تن وزن دارد.
Swift J۱۸۱۸.۰-۱۶۰۷ در ۱۲ مارس سال جاری و پس از انتشار بارقههایی از اشعه ایکس رصد شد. تحقیقات رصد خانه XMM-Newton سازمان فضایی اروپا و تلسکوپ NuSTAR ناسا سن این ستاره را مشخص کرد.
اشعههای ایکسی که این ستاره منتشر کرده حداقل ۱۰ بار درخشانتر از نمونههای معمولی است، اما فرایند انتشار اشعه بسیار سریع اتفاق میافتد و محققان برای رصد آن باید دقیق عمل کنند.
ناندا رئا یکی از محققان انستیتو علوم فضایی در بارسلونا میگوید: این شی آسمانی بازهای از حیات یک مغنااختر را نشان میدهد که تاکنون رصد نشده بود. این بازه فاصله کوتاهی پس از تشکیل آن است.
مغنااختر مذکور در صورت فلکی Sagittariusو در فاصله ۱۶ هزار سال نوری زمین قرار دارد.