محققان با کمک مهندسی ژنتیک، نطفه گاو را طوری دستکاری کرده اند که احتمال تولد گوساله نر ۷۵ درصد بیشتر می شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از نیواطلس، در آوریل ۲۰۲۰ میلادی در نتیجه تحقیقات پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا یک گوساله نر به نام «کازمو» متولد شد. نکته متمایز درباره تولد این گوساله نر آن بود که ژنوم نطفه آن مهندسی شده بود تا احتمال تولد گوساله نر بیشتر شود.

در این پژوهش محققان از ابزار مهندسی ژنتیک «کریسپر» استفاده کردند و ژنی به نام SRY را در نطفه قرار دادند. این ژن فرایند شکل گیری گوساله نر را آغاز می کند و به این ترتیب احتمال تولد گوساله نر بیشتر می شود.

به طور ایده آل اگر این ژن در کروموزم ایکس قرار گیرد، به طور ۱۰۰ درصد تولد گوساله نر تضمین می شود. اما محققان نتوانستند این کار را انجام دهند، بنابراین آنها ژن مذکور را در کروموزوم ۱۷ قرار دادند. در نتیجه با تغییر برخی کروموزوم ها، احتمال تولد گوساله نر از نطقه ۷۵ درصد بود. از سوی دیگر کروموزم ۱۷ نیز مکانی مناسب و ایمن برای قرار گرفتن ژن مذکور است و هیچ تداخلی در ژن های دیگر ایجاد نمی کرد.

« آلیسون ون اننمان» یکی از مولفان این پژوهش می گوید: پیش بینی می کنیم فرزند کازمو که ژن SRY را به ارث می برد نیز بدون در نظر گرفتن کروموزم های موروثی Y، ظاهری مشابه گاوهای نر داشته باشد. 

 محققان دلیل این پژوهش را تقاضای صنعت تولید گوشت اعلام کرده اند. وزن گوساله های نر ۱۵ درصد بهتر از گوساله های ماده افزایش می یابد.