محققان ماده ای ساخته اند که نانو ذرات مغناطیسی در خود دارد و به رشد دوباره استخوان کمک می کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از نیواطلس، چندماه قبل خبری درباره یک ماده قابل ایمپلنت منتشر شد که با کمک الکتریسیته سلول‌های استخوان را تحریک و به تکثیر آنها کمک می‌کند. اکنون محققان یک ماده مشابه ساخته‌اند که با استفاده از مغناطیس به رشد استخوان منجر می‌شود.

در حال حاضر مواد مختلفی تحت آزمایش هستند که میکروساختارهای قالبی سه بعدی دارند و ساختار استخوان طبیعی را تحریک می‌کنند. پس از آنکه چنین ماده‌ای در محل زخم در استخوان ایمپلنت شد، سلول‌های بافت استخوان به تدریج به آن مهاجرت می‌کنند. این سلول‌ها با گذر زمان تکثیر می‌شوند و همزمان قالب نیز از بین می‌رود. به تدریج آنچه باقی می‌ماند استخوانی است که در مکان ایمپلنت با شکل مورد نظر رشد کرده است.

یکی از چالش‌های این فناوری شامل وادار کردن سلول‌های استخوان به مهاجرت و تکثیر سریع است. هرچند مواد شیمیایی تحریک کننده رشد استخوان بیشتر اوقات به مواد مذکور افزوده می‌شوند، اما محققان دانشگاه کانکتیکت روش دیگری برای قالب گیری استفاده کردند. در این روش در واکنش به پالس های اولتراساوند از یک منبع خارجی، میدان الکتریکی ضعیفی ایجاد می‌شود. این میدان به نوبه خود به تکثیر سلول‌های استخوان منجر می‌شود.

هرچند اخیراً، تیمی در دانشگاه دولتی باسک در اسپانیا ماده‌ای ساخته‌اند که نانوذرات مغناطیسی در خود دارد. این ذرات نانو در یک قالب ۳ بعدی از پروتئینی به نام فیبروئین پراکنده شده‌اند. فیبروئین یک پروتئین مشتق شده از ابریشم زیست سازگار است.

خوزه لوییس ویلاس ویلا محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: با ایجاد میدان مغناطیسی، رات نانو واکنش نشان می‌دهند و مرتعش می‌شوند و در نتیجه ساختار تغییر شکل می‌دهد، کشیده می‌شود و فشار مکانیکی به سلول‌ها وارد می‌کند.

در آزمایش‌های انجام شده ایجاد فشار فرایند تکثیر سلول‌های استخوان را زودتر از حد تعیین شده تحریک کرد.

در حقیقت این فناوری را می‌توان برای رشد دوباره استخوان استفاده کرد.

این تحقیق در ژورنال «ماتریالیا» منتشر شده است.

کد خبر