گروهی از محققان انگلیسی، استرالیایی و دانمارکی با همکاری یکدیگر موفق به یافتن پروتئین جدیدی شدهاند که میتوان از آن برای درمان بیماری آسم استفاده کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل از نیواطلس، درمان آسم یکی از چالشهای قدیمی دنیای پزشکی است. اما با استفاده از یک پروتئین که در ریه افراد وجود دارد و تا به حال ناشناخته مانده بود میتوان به مبتلایان به این بیماری مزمن امکان داد تا راحت تر نفس بکشند.
آزمایشی که در این زمینه بر روی موشها صورت گرفته نشان میدهد نه تنها میتوان به تولید داروی جدید درمان آسم بدین شیوه امیدوار بود، بلکه میتوان از این طریق برخی التهابهای دیگر ریه مانند بیماری انسداد مزمن ریوی را برطرف کرد.
پیش از این نتایج یک تحقیق علمی دیگر نشان داده بود پروتئینی در روده و لوزالمعده موسوم به اف اف ای ۴ وجود دارد که چربیهای موجود در مواد غذایی آن را فعال میکند و از این طریق میتوان سطح گلوکز موجود در خون را تنظیم کرد. پژوهش تازه نشان داده این پروتئین در ریه انسانها هم وجود دارد و از آن میتوان برای گشودن و بازتر کردن مجاری هوا در ریه بهره گرفت.
محققان در اولین گام دارویی را با استفاده از این پروتئین تولید کرده و بر روی موشها آزمایش کرده اند و از انبساط بیشتر عضلات ریه در این حیوانات به این نتیجه رسیده اند که تجربه مذکور احتمالاً بر روی انسانها نیز قابل تکرار خواهد بود.
این پروتئین همچنین میتواند از التهاب ناشی از قرار گرفتن در معرض آلودگیهای گوناگون، دود سیگار و آلرژن هایی مانند گرد و غبار بکاهد. البته این تحقیق هنوز در مراحل اولیه خود است و تا تکمیل آن راه درازی در پیش است.