با امضای تفاهم نامه همکاری میان شرکت مخابرات ایران و سندیکای صنعت مخابرات، مقرر شد ۳ هزار میلیارد تومان برای توسعه و ایجاد زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات سرمایه گذاری شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، امضای تفاهم نامه همکاری میان شرکت مخابرات ایران و سندیکای صنعت مخابرات در راستای توسعه زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات امروز در حاشیه برپایی نمایشگاه دستاوردهای پیشرفته بومی شبکه ملی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شد.
در این مراسم که با حضور ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی برگزار شد، سید مجید صدری مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به تکالیفی که در شبکه ملی اطلاعات برای این شرکت تکلیف شده است، گفت: ایجاد زیرساخت های مناسب در لایه شبکه دسترسی و شبکه مترواترنت از تکالیف شرکت مخابرات ایران است تا همه اپراتورها و سایر بخش های مرتبط بتوانند از شبکه ملی اطلاعات بهره مند شوند.
وی گفت: مطابق با این تفاهم نامه، شرکت مخابرات برای توسعه شبکه ملی اطلاعات از تولیدات داخلی سندیکای صنعت مخابرات استفاده می کند.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به اینکه هم اکنون ۷۵ درصد از تجهیزات شبکه مخابراتی کشور ساخت داخل است، ادامه داد: در دو سال گذشته، ۱۰۰ میلیون یورو از تجهیزاتی که تا پیش از این از خارج کشور تهیه میشد، بومی سازی و تولید داخل جایگزین آن شد.
وی تاکید کرد: با امضای این تفاهم نامه بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان برای توسعه و ایجاد زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات سرمایه گذاری می شود. در این راستا کیفیت تجهیزات داخلی باید با محصول خارجی قابل رقابت باشد و خدمات با کیفیت در اختیار مردم قرار گیرد.
صدری گفت: شرکت مخابرات ایران در شبکه دسترسی نیز تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است.
دبیرخانه بومی سازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات ایجاد شد
در این مراسم فرامرز رستگار رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران نیز با اشاره به احصای نیازهای شبکه ملی اطلاعات در تجهیزات که با همکاری با معاونت فناوری وزارت ارتباطات انجام شد، گفت: بومی سازی تجهیزات لازم برای زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته است.
وی از تشکیل دبیرخانه بومیسازی شبکه ملی اطلاعات با هدف ایجاد زبان مشترک در این حوزه خبر داد و گفت: با برگزاری جلسات متعدد و جمعآوری اطلاعات از ۲۰ اپراتور، توانستیم نیازهای شبکه ملی اطلاعات را شناسایی کنیم و در این راستا برنامه ۲ ساله تولید داخل تا سال ۱۴۰۰ تنظیم شد.
رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران با بیان اینکه هم اکنون بخشی از تجهیزات شبکه مخابراتی از محصولات خارجی تامین می شود، افزود: مطابق با برنامه ریزی انجام شده تا انتهای سال ۱۴۰۰ با تکمیل فرآیندهای تحقیق و توسعه، بومیسازی این بخش به صورت کامل انجام می شود.
وی گفت: تاکید ما بر بومیسازی تجهیزات پیشرفته است و روی تکنولوژیهای کوچک و متوسط زمان نخواهیم گذاشت.