محققان در یک تیم استارت آپی موفق به طراحی و ساخت دستگاهی برای افزایش توان هوازی ورزشکاران شدند خط تولید این دستگاه نیز راه اندازی شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری علی پورخلیل دکترای مهندسی پزشکی از دانشگاه آخن آلمان و مدیر یک تیم استارت آپی درباره محصول تولید شده در این تیم گفت: ما موفق شدیم که دستگاهی برای افزایش توان هوازی ورزشکاران طراحی کنیم و آن را در خط تولید قرار دهیم.
وی با بیان اینکه این دستگاه با نام «سینرمی» یک دستگاه شبیه ساز ارتفاع و قابل حمل است که بر اساس دانش پیشین با هدف بهبود عملکرد بدنی ورزشکاران توسعه داده شده است، گفت: ورزشکاران میتوانند برای تمرین در ارتفاع از این دستگاه استفاده کنند؛ این دستگاه روشی نوین برای ارتقا و بهبود عملکرد بدنی است آنها میشود.
وی با اشاره به رشتههای ورزشی که ورزشکاران میتوانند از سینرمی بهره ببرند، گفت: این دستگاه برای رشتههای استقامتی و ورزشکاران حرفهای توسعه یافته است؛ ورزشکاران در حوزههای قهرمانی همچون رشتههای هوازی، فوتبال، شنا، قایقرانی، دوچرخه سواری و … از این دستگاه برای افزایش توان هوازی خود استفاده میکنند.
به گفته پورخلیل، این روش مبتنی بر تمرین در شرایط شبیه سازی ارتفاع یعنی کاهش فشار سهمی اکسیژن است؛ هنگام قرارگیری و انجام فعالیت ورزشی در ارتفاع، پاسخ طبیعی بدن به شکل پر تهویهای ریوی و بر اساس ویژگی تطابق پذیری بدن منجر به تولید بیشتر هموگلوبین در خون میشود. شبیه سازی ارتفاع هم اکنون در برخی کشورهای توسعه یافته مانند آلمان و آمریکا برای ورزشکاران حرفهای و برخی از نیروهای نظامی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: استفاده از این تکنولوژی، منجر به بهبود عملکرد ورزشی شده و نتایج افزایش عملکرد بدن مشابه دوپینگ دارد؛ با این تفاوت که تعداد گلبولهای قرمز و افزایش ظرفیت هوازی و انتقال اکسیژن و در نتیجه توان خروجی بدن با روشهای طبیعی بدست آمده است.
وی با تاکید بر اینکه این روش طبیعی، هیچگونه عوارضی مانند عوارض دوپینگ بر روی بدن ورزشکار ندارد، گفت: امروزه شرایط زندگی در ارتفاع و تمرین در سطح دریا بسیار رواج پیدا کرده است. از این رو ورزشکاران نیاز دارند در محل زندگی این تمرینات را انجام دهند.
پورخلیل با بیان اینکه این وسیله در واقع برای افزایش توان هوازی ورزشکاران طراحی شده است، بیان کرد: اکنون دانش فنی ساخت دستگاه را بدست آوردیم و این محصول در خط تولید قرار گرفته است.
به گزارش مهر، این دستگاه با همکاری مرکز ملی نوآوری و شتاب دهی فناوریهای ورزشی پژوهشگاه تربیت بدنی به عنوان مرجع علمی و توسط جمعی از نخبگان دانشگاههای اروپا و دانشگاههای مطرح داخلی طراحی و ساخته شده است. طراحان این دستگاه تجربه توسعه نسلهای جدید شبیه سازهای تمرین در ارتفاع را برای تیم ملی دو و میدانی آلمان در سالهای ۲۰۱۲-۲۰۱۶ داشتهاند.
همچنین این تیم محصول خود را در رویداد استارت آپی صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه کرد.