محققان کشور برای اولین بار موفق به کسب دانش فنی بذر واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و آنتی ژن H۵ شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری،  پیش از ظهر امروز اولین بذر بومی واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و آنتی ژن H۵ با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست و کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی و علی صفر ماکنعلی رییس سازمان دامپزشکی و اعضای مرکز ملی تشخیص این سازمان رونمایی شد.

بذر این واکسن تاکنون وارداتی بوده که توسط محققان مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی به تولید رسیده و قرار است در دسترس شرکتهای خصوصی برای تولید واکسن قرار بگیرد.

با توجه به اینکه در سال ۹۷ یک سوم مرغها به دلیل این بیماری تلف شدند، این واکسن در کاهش تلفات تاثیرات زیادی خواهد داشت.

علاوه بر این محققان به منظور ردیابی ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان موفق به تولید آنتی ژن H۵شدند. این محصول نیز تا کنون وارداتی بوده است.

در این مراسم همچنین تفاهم نامه‌ای میان معاونت علمی و سازمان دامپزشکی در راستای توسعه این بذر بومی توسط بخش های خصوصی منعقد شد.

دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امروز در مراسم رونمایی از بذر واکسن آنفلوانزای فوق حاد گفت: ما اگر چه قدمت صد ساله در زمینه واکسن سازی داریم اما به موازات سایر کشورهای واکسن ساز پیش نرفته ایم.

وی با بیان اینکه تاکنون تکنولوژی تولید بذر را نداشته ایم، افزود: پیش از اینها بذر واکسن سل از فرانسه و هپاتیت از کوبا را وارد کشور می کردیم و در ادامه واکسن های این بیماری ها تولید می شد.

قانعی با تأکید بر اینکه از این رو ما صاحب تکنولوژی بذر واکسن ها نبودیم، خاطرنشان کرد: اکنون به مرحله ای رسیده ایم که محققان کشور توانسته اند بذر واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را تولید کنند و دانش فنی آن را به دست آورند.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باتأکید بر اینکه بخش دولتی نمی تواند در زمینه تولید واکسن ها ورود پیدا کند، گفت: باید شرکت های دانش بنیان همواره در تولید واکسن ها  و بذرهای واکسن ورود پیدا کنند.

وی با اشاره به ساخت بذر واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ادامه داد: این بذر با هزینه معاونت علمی و فناوری و زیر نظر سازمان دامپزشکی از سه سال قبل تولید شده است و قرار است واکسن آن در شرکت های دانش بنیان مورد پیگیری قرار گیرد.