پنل تخصصی «نوآوری، پیشران کلیدی صنایع خلاق» با حضور مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری این پنل بین‌المللی با همکاری انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران و ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق برگزار شد.

پرویز کرمی، دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق معاونت علمی و فناوری مدیریت این پنل را بر عهده داشت. همچنین امین مویدی مشاور معاون هنری وزارت ارشاد، هاجر سعیدی‌نژاد مدیر شتابدهنده صادراتی صنایع خلاق اگزه، حجت الله مراد خانی پژوهشگر و محمد حسین نخچی مدیر سایت بازی بین و فعال حوزه بازی‌سازی دیگر حاضران این پنل بودند. 

رسول بیدرام استاد دانشگاه هنر از اصفهان و ساناز جوادی مشاوردر اتحادیه اروپا در ژنف سوئیس نیز به صورت آنلاین در این نشست تخصصی نوآورانه، حضور یافتند.

 

نقش کلیدی نهاد دانشگاه

در ابتدا پرویز کرمی مدیر این پنل ضمن تاکید بر نقش محوری نهاد دانشگاه در تولید و پرورش منابع انسانی با کیفیت این زیست‌بوم گفت: شاید این موضوع که مراکز علمی کشور تا چه میزان در تامین منابع انسانی کارآمد مورد نیاز صنایع فرهنگی و شرکت‌های خلاق نقش داشته اند، سوالی اساسی باشد.

رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، ادامه داد: باید قبول کرد که در حوزه تقنینی و اسناد بالادستی چالش ومسائل و مشکلات زیادی وجود دارد. خوشبختانه شورای عالی انقلاب فرهنگی  در این زمینه سندی تدوین کرده که خط‌مشی‌ها و راهبردهای تقسیم وظایف ملی در آن دیده شده و ما منتظر ابلاغ این سند از سوی رئیس‌جمهوری هستیم که می‌تواند رفع‌کننده بخشی از مشکلات باشد.

 

دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق  در ادامه افزود: ۲۷۰۰ میلیارد دلار گردش مالی جهانی صنایع نرم و خلاق در دو سال قبل بوده است، ارتقاء سهم ایران از چنین منبع سرشار اقتصادی باید هدف راهبردی و محوری فعالیت‌های زیست‌بوم صنایع نرم و خلاق باشد و تمام مباحث باید در راستای محقق کردن این مهم باشد.

 

تیم‌سازی به جای فرد گرایی

کرمی با اشاره به نقش کلیدی تربیت نیروهای متخصص در این حوزه، بیان کرد: عدم حضور مدیرانی با تجربه بالای کار تیمی یکی از خلاهای این صنعت است. این موضوع خود ضعف فعالیت یک شرکت یا مجموعه را باعث می شود.

 

مدیر پنل تخصصی «نوآوری، پیشران کلیدی صنایع خلاق» همچنین به حوزه بازی‌سازی به عنوان یکی از سرفصل‌های حوزه صنایع خلاق اشاره کرد و گفت: کره‌جنوبی در حال حاضر، مشغول خلق شخصیت‌های خیالی و ناموجود و وام‌گرفته از سایر کشورها است و از طریق ساخت فیلم، اسباب‌بازی، انیمیشن و دیگر محصولات فرهنگی بر اساس این شخصیت‌ها ارزش افزوده قابل توجهی ایجاد کرده است. این در حالی است که در مقابل شخصیت‌های خیالی خلق‌الساعه دیگر کشورها مانند بتمن، ما  در سبد ذخیره باستانی و فرهنگی خود ابرقهرمانان پرشماری مانند رستم و سهراب و ... را در اختیار داریم.

ادامه راهی سخت اما پر امید

کرمی در ادامه افزود: می‌توان این کنفرانس بین‌المللی را آغاز یک راه طلقی کرد. زیست‌بوم صنایع نرم، خلاق و فرهنگی علی‌رغم تمام کاستی‌ها، با قدرت و شادابی به راه خود ادامه خواهد داد. ما نیز در معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، موضوع شبکه‌سازی و تقویت این حوزه را با جدیت پیگیری خواهیم کرد.

 

دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق معاونت علمی و فناوری، ضمن تاکید بر اهمیت وجود بسترهای قانونی مناسب گفت: با توجه به فعالیت‌های صورت گرفته، مجلس شورای اسلامی در حال بازبینی قانون ۸ ساله « حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان» است. در حال حاضر با جلسات متعددی که با نمایندگان مردم در قوه مقننه داشته‌ایم، در تلاش هستیم تا قوانین مورد نیاز صنایع نرم و خلاق را به تصویب آنان برسانیم. از همه فعالین این عرصه، به ویژه مدیران شرکت‌های خلاق و اساتید دانشگاه و عناصر زیست‌بوم صنایع فرهنگی درخواست دارم تا با برقراری تماس با این نمایندگان، بستر تصویب قوانین مورد نیاز صنایع  فرهنگی و شرکت‌های خلاق را به شکل مناسب‌تری فراهم سازند.

 

طرح مباحث گوناگون

همچنین در این پنل تخصصی، موضوعات مختلفی مورد بحث کارشناسان حاضر در نشست قرار گرفت. مالیکت معنوی و ثبت پتنت، تعدد مراکز تصمیم گیر و تصمیم‌ساز در حوزه فرهنگی، مدرن‌سازی ذخایر فرهنگی از طریق ابزار فناوری، بسته‌بندی صنایع دستی، مالیات، ساخت شهرک صنعتی ویژه صنایع نرم و خلاق، توسعه نفوذ فرهنگی از طریق صادرات اسباب بازی و بازی‌های رایانه‌ای، موضوع شبکه‌سازی در صنایع خلاق و فرهنگی و بررسی سیاست‌های تجاری در حوزه صنایع خلاق در شرق آسیا به ویژه چین، از جمله موضوعاتی بود که شرکت‌کنندگان در این پنل، پیرامون آن به بحث و گفتگو پرداختند.

علاقه‌مندان به این حوزه نیز، با حضور مجازی در پنل، سوالات مختلفی مطرح کردند که از طریق مدیر پنل، در نشست مطرح شد و کارشناسان به آن پاسخ گفتند.         

چهاردهمین کنفرانس ملی و دهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری با محوریت «مدیریت نوآوری در تلاطم محیطی» ۱۲ و ۱۳ آذر به صورت آنلاین برگزار شد.

پانل نوآوری پیشران کلیدی صنایع خلاق، هفتمین پنل این کنفرانس بود که ۱۳ آذر در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.