تفا‌هم‌نامه‌ای میان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و دبیرخانه هیات حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره امضا شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، این تفاهم‌نامه برای حمایت از 10 گرنت میثاق در حوزه علوم انسانی است. این گرنت در راستای کاربردی کردن نظریه ها و نوآوری های مصوب دبیرخانه هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی و نقد و مناظره و همچنین ضوابط، سیاست ها و اولوت های تحقیقاتی صندوق خواهد بود.

برنامه‌های حمایتی از توسعه علوم انسانی و پایه گسترده شد

ایمان افتخاری رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری در این نشست با اشاره به تغییر رویکردهای صندوق در سال های اخیر گفت: از ابتدای سال 98 توجه ویژه ای به دو حوزه علوم انسانی و علوم پایه در صندوق ایجاد شده، به گونه ای که بستر و قالب های حمایتی خاصی برای حمایت از این حوزه ها در نظر گرفته شده است که در این راستا می توان از همکاری با نهاد های فعال در حوزه های مختلف یاد کرد.

وی با ابراز خرسندی از گسترش همکاری با نهاد ها ادامه داد: همکاری با نهاد های فعال در حوزه های مختلف در حال گسترش است تا صندوق به عنوان نهاد حمایتی و سازمان ها به عنوان نهاد های تخصصی مرتبط با موضوعات، زمینه را برای فعالیت محققان برجسته فراهم کنند.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی در ادامه با بیان اینکه حرکت محققان برجسته موجب حرکت سایر محققان خواهند شد و در نهایت جریان علمی در کشور ایجاد می شود، بیان کرد: حمایت از کرسی های نظریه پردازی در راستای قالب ها و طرح های حمایتی صندوق است و شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان نهاد طراح و شناسایی کننده سازمان هایی که خواهان نظریات پژوهشگران هستند نقش تاثیرگذاری خواهد داشت.

افتخاری در انتهای سخنان خود از امکان افزایش تعداد گرنت میثاق مندرج در تفاهم نامه فی مابین خبر داد.

بیش از 50 نظریه نوآوری ثبت شد

همچنین عبدالحسین خسرو پناه، رئیس دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، توضیحاتی درباره فعالیت های انجام گرفته در دبیرخانه هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره ارائه کرد و گفت: کرسی های آزاد اندیشی در زمینه و حوزه های مختلفی در دانشگاه های سراسر کشور در حال برگزاری است که در این راستا تا کنون  بیش از 3 هزار کرسی ترویجی با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه ها برگزار شده و صدور 3420 گواهی از جمله نتایج حاصل از آن بوده است.

وی در ادامه با اشاره به فرآیند کرسی های آزاد اندیشی و امتیازاتی که برای اعضای هیات علمی دانشگاه ها به دنبال خواهد داشت افزود: تا کنون بیش از 50 نظریه نوآوری در کشور به ثبت رسیده است همچنین چندین طرح نیز در شورای تخصصی در حال بررسی می باشدکه نتایج آن در حال انتشار در کتب درسی خواهد بود.

خسرو پناه در انتهای سخنان خود از برگزاری اجلاس های ملی دو سالانه به میزبانی دانشگاه های سراسر کشور برای انتشار نتایج حاصل از کرسی های آزاد اندیشی، تقدیر از صاحبان نظر و دانشگاه های برتر خبر داد.

در انتهای این نشست تفاهم نامه با هدف اجرای قالب حمایتی گرنت میثاق به امضای ایمان افتخاری رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری و عبدالحسین خسرو پناه رئیس دبیرخانه هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره رسید تا طرح های پژوهشی کرسی های آزاد اندیشی مورد حمایت صندوق قرار گیرد.