ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گشایش یافت تا آخرین محصولات و دستاوردهای این حوزه نمایش داده شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری؛ این نمایشگاه محلی برای عرضه آخرین محصولات و خدمات بومی در حوزه اینترنت اشیاء است و ۲۷ و ۲۸ بهمن ماه در نمایشگاه بین المللی تهران از علاقه مندان و فعالان این صنعت میزبانی می‌کند.

این نمایشگاه دستاوردهای فناورانه ۲۵ شرکت دانش بنیان را به نمایش گذاشته است که در حوزه‌های مختلف اینترنت اشیا فعالیت می‌کنند. حوزه‌هایی چون شهر هوشمند، خانه هوشمند، صنعت هوشمند و غیره. همچنین ۱۵ استارتاپ‌ منتخب توانمند نیز در این نمایشگاه حضور دارند.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این مراسم، گفت: توسعه هوشمندسازی با پول دولتی امکانپذیرنیست. نباید انتظار داشته باشیم سرمایه دولت را برای این اقدام داشته باشیم زیرا  تغییر نگرش در بخش دولتی کاری سخت است.

توسعه اینترنت اشیا به هوش مصنوعی وابسته است

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با تاکید بر اهمیت توسعه فناوری های مرتبط با اینترنت اشیا در کشور، ادامه داد: توسعه اینترنت اشیا به هوش مصنوعی وابسته است. در ایران شرکت های فعال زیادی در این حوزه داریم که باید از توانمندی آنها استفاده کنیم.

به گفته ستاری، توسعه کشور یک بحث فرهنگی است. پس نخست باید فرهنگ هوشمندسازی را در کشور توسعه دهیم‌. سیستم های دولتی در تمام دنیا مقابل نوآوری ایستادگی می کنند. به همین دلیل نیاز داریم از سرمایه بخش خصوصی و کمک مردم استفاده کنیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین از حمایت ها در این حوزه سخن گفت و افزود: شرکت های توانمندی در این حوزه در حال فعالیت هستند.  شرکت های فعال در حوزه هوشمندسازی را حمایت می کنیم. ولی اینکه از تفکر دولتی توقع توسعه فناوری های مرتبط با حوزه هوشمندسازی را داشته باشیم اشتباه است‌.

 

طرح‌های فناورانه هوشمندسازی خانه‌ها را متحول می‌کند

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به اینکه هوشمندسازی ساختمان ها یکی از حوزه هایی است که شرکت های فعال حوزه اینترنت اشیا می توانند در آن حضور جدی داشته باشند، گفت: این همه ساختمان در کشور وجود دارد که اگر شرکت ها طرح های نوآورانه خوبی به مردم ارائه کنند قطعا آنها را به هوشمندسازی خانه هایشان ترغیب خواهند کرد.

رییس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان و صنایع نرم و خلاق معتقد است که اینترنت اشیا در حوزه کشاورزی نیز موثر است و می تواند با استفاده از فناوری های نوین این صنعت را توسعه دهد. این کار با حضور بخش خصوصی میسر است. البته اگر مدیر دولتی نیز به هوشمندسازی علاقه نشان دهد باید حمایت شود.

ستاری افزود: اگر مردم پشت یک فناوری بایستند امکان رشد و توسعه آن فراهم است. مثل حوزه حمل و نقل مسافر که با حمایت های مردمی توسعه خوبی یافت. اما در حمل بار که تحت نظر بخش دولتی است چندان اقبالی برای هوشمندسازی نداشتیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: اگر قصد تجربه توسعه یافتگی را را داریم باید ابتدا فرهنگ این کار را در کشور ایجاد کنیم. توسعه سخت افزاری بعد از توسعه فرهنگی مهم است.

رییس بنیاد ملی نخبگان در بخش دیگری از سخنان خود، بیان کرد: پول بخش خصوصی با نوآوری همراه است. شرکت ها را ترغیب می کنیم که به سمت این بخش حرکت کنند تا بتوانند خلاقیت های خود را به کار ببندند.

رونمایی از بزرگ‌ترین و نخستین شبکه ارتباطی مخابراتی اینترنت اشیای تهران

مهم‌ترین پروژه‌های ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این نمایشگاه، رونمایی از بزرگ‌ترین و نخستین شبکه ارتباطی مخابراتی اینترنت اشیا در تهران است که با همکاری شرکت لاوان پایش دنداده انجام شده است. این شبکه زیرساخت مناسب مخابراتی برای شهر هوشمند و خانه هوشمند را به طور گسترده در شهر تهران ایجاد کرده است و استارتاپ ها می توانند از ظرفیت این شبکه مخابراتی استفاده کنند. استارتاپ هایی که از سمت ستاد معرفی شوند تا 6 ماه به صورت رایگان از سرویس های این شبکه بهره مند می شوند.

علاوه بر آن در این نمایشگاه از مجموعه‌ای از محصولات و تجهیزات در حوزه کشاورزی هوشمند رونمایی شد. تجهیزاتی کاربردی در حوزه باغداری و کشاورزی هوشمند. شرکت‌های دیگری با سامانه‌های اینترنت اشیا و تحلیل داده‌های حوزه سلامت دیجیتال نیز در این نمایشگاه حضور دارند.

یکی از محصولاتی که با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری رونمایی شد محصول کنترل والدین بر موبایل‌های هوشمنتد بود. این نرم افزار نظارت خانواده ها بر روی گوشی های هوشمند فرزندانشان را میسر می کند.

همکاری‌های مشترک شکل گرفت

تفاهم نامه همکاری نیز برای تست بد مبتنی بر 5g میان ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، همراه اول و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به امضا رسید. همچنین تفاهم نامه ای با شرکت لاوان برای استفاده 6 ماه استارتاپ ها از خدمات مخابرای اینترنت اشیا در تهران نیز منعقد شد. سومین تفاهم نامه هم با سازمان گسترش و نوسازی صنایع کشور برای حمایت از بازارسازی شرکت های فعال حوزه تولید هوشمند، صنعت هوشمند، کشاورزی و شهر هوشمند هم به امضا رسید