یک شرکت دانش‌بنیان موفق شده است تا ابزارآلات مختلف مورد استفاده در صنایع نفت و پتروشیمی را بومی‌سازی کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، حسام سلیمانی مطلق مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مطلق کاران شرق گفت: صنایع بزرگ نفت و گاز کشور نیازهای متنوعی دارند که پیش از این تنها از طریق واردات تامین می‌شد. در سال‌های اخیر شرکت‌های دانش‌بنیان تلاش کرده‌اند تا این محصولات را بومی‌سازی کنند. ما نیز به عنوان یک مجموعه دانش‌بنیان، نیازهای مختلف شرکت‌های بزرگ را بررسی کرده‌ایم و بر اساس این نیازها، محصولات فناورانه‌ای را بومی‌سازی کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مطلق کاران شرق، در ادامه افزود: شرکت‌های فعال در صنایع نفت،گاز و پتروشیمی به ابزارآلات مختلفی نیاز دارند که بعضاً باید از آلیاژها و مواد خاصی ساخته شود و ما این ابزارها را تولید می‌کنیم. یکی از محصولات، یک آچار هیدرولیک برای پیچ و مهره با یک گشتاور مشخص است. این محصول در کشور ما بیشتر در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کاربرد دارد. البته در صنایعی مختلف دیگری مانند فولاد سازی، صنایع نیروگاهی و کشتی‌سازی نیز از این محصول استفاده می‌شود.

 

وی همچنین بیان کرد: این محصول یک کالای مصرفی است و پیش از این به صورت کامل از خارج از کشور وارد می‌شد. این نوع از آچار باید از مواد خاصی تولید شود تا بتواند سطح بالای از فشار را تحمل کند. این آچار پس از مدتی باید جایگزین شود و به همین دلیل یک محصول مصرفی محسوب می‌شود. به پیشنهاد پروژه پارس جنوبی، مراحل بومی‌سازی و تولید داخلی این محصول را آغاز کردیم و توانستیم پس از آزمایش موفقیت‌آمیز نمونه تولید شده، تاییدیه‌های لازم را در خصوص کیفیت این کالای دانش‌بنیان، اخذ کنیم.

سلیمانی مطلق، ضمن توضیح مراحل تحقیقاتی مختلف انجام گرفته بر روی این محصول، گفت: این محصول به پتروشیمی شیراز ارائه شد و موفق شدیم، تاییدیه این مجموعه بزرگ صنعتی را نیز اخذ کنیم. در حال حاضر این آچار هیدرولیکی با قیمتی در حدود 50 درصد ارزان‌تر از نمونه مشابه خارجی در داخل کشور، عرضه می‌شود.

این فعال دانش‌بنیان افزود: در حال مذاکره هستیم تا خرید نمونه مشابه خارجی این محصول ممنوع شود. با توجه به وجود نمایندگی محصول وارداتی در کشور، این کار بسیار سختی است. در حال حاضر خوشبختانه شرکت ملی گاز، تنها از محصول ایرانی استفاده می‌کند و استفاده از نمونه مشابه خارجی را ممنوع کرده است. با این همه زمان زیادی لازم است تا دیگر واحدهای تابعه وزارت نفت نیز، از این مسئله تبعیت کنند و استفاده از کالای ایران‌ساخت را جایگزین خرید آچار هیدرولیکی خارجی کنند.

وی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: امیدوار هستیم با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، شرکت‌های مختلف را مجاب کنیم که محصولات ایرانی را جایگزین نمونه مشابه خارجی کنند. زیرا هم قیمت کمتری دارند و هم از لحاظ کیفیت از سطح بالای کیفی برخوردار هستند.