گروهی از محققان مؤسسه اس آر آی در کالیفرنیا با استفاده از یک کایت زیرآبی توانستهاند از جذر و مد آب دریا برای تولید برق استفاده کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری به نقل از نیواطلس، اجرای این طرح تحقیقاتی با استفاده از بودجه ۴.۲ میلیون دلاری وزارت انرژی آمریکا و پس از سه سال با همکاری دانشگاه برکلی به نتیجه رسیده است.
انتظار میرود از این فناوری تولید برق زیرآبی در آینده برای تأمین انرژی مورد استفاده زیردریاییها نیز استفاده شود. منابع انرژی تجدیدپذیر در دهههای اخیر برای تأمین برق پاک در حوزههای مختلف مورد توجه جدی قرار گرفتهاند.
کایت مورد استفاده بدین منظور از یک پلیمر مستحکم پوشیده شده از فوم تولید شده است. این کایت از طریق تعدادی مفتول در فاصله نزدیکی از کف دریا مستقر میشود و معمولاً در منطقهای نصب میشود که جریانهای شدید زیرآبی وجود دارد. مفتولهای مجزایی نیز برای انتقال انرژی تولید شده به یک موتور الکتریکی و ژنراتور در نظر گرفته میشوند.
بالا و پایین شدن کایت در اثر حرکت امواج زیرآبی که بر مبنای شدت این امواج رخ میدهد موجب تولید برق میشود که هم در باتری قابل ذخیره شدن است و هم قابل انتقال به شبکه توزیع برق است.
راه اندازی این سیستم برای تولید برق کم هزینه است و پیش بینی میشود با نصب هر کایت در دریا بتوان ۲۰ کیلووات ساعت برق تولید کرد. پیش از این سیستمهای مشابهی برای نصب بر روی سطح دریا برای استخراج برق از امواج نیز عرضه شده بودند.