دهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی آغاز به‌کار کرد.
 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ ناحیه نوآوری پردیس با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از امروز میزبان رویدادی فناورانه و رقابتی می‌شود که فرصتی برای معرفی تازه‌ترین دستاوردهای فعالان زیست‌بوم نوآوری کشورمان به علاقمندان داخلی و سایر کشورها فراهم کرده است. رویدادی که به مدت 4 روز تا 31 اردیبهشت‌ماه ادامه دارد و فرصتی برای همکاری و تعامل میان بخش‌های مختلف زیست‌بوم نوآوری از صاحبان کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، خلاق، استارتاپ‌ها، صاحبان سرمایه و علاقمندان حوزه فناوری است.

 

اهمیت توجه به فناوری‌های توسعه یافته ناحیه نوآوری پردیس در پیشرفت کشور

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در مراسم افتتاحیه دهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری و نوآوری با اشاره به اهمیت فناوری‌های توسعه یافته ناحیه نوآوری پردیس در توسعه پایدار و پیشرفت کشور گفت: بیش از 10 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در ناحیه نوآوری پردیس به تازگی اتفاق افتاده است؛ موضوعی که نشان می‌دهد آینده اقتصاد و اقتدار کشور در گروی توجه به حوزه نوآوری و فناوری قرار دارد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: تحول آفرینی ناحیه نوآوری در ابعاد کلان، با سرمایه‌گذاری روی ایده های نوآورانه محقق می‌شود و باید تمامی بخش های محلی و منطقه‌ای، دست به دست هم دهند تا با تسهیل فرآیندها، سرمایه گذاری قابل توجهی که روی سرمایه انسانی انجام شده، نتیجه بخش شود.

وی با بیان این‌که اکنون زیست بوم نوآوری به یک پایه اصلی اقتصاد کشور تبدیل شده است، افزود: شاید تا چند سال قبل به نقش زیست بوم نوآوری در اقتصاد کشور چندان اعتنایی نمی شد، اما اکنون این حوزه به یک بخش قابل اعتنا و مهم در اقتصاد کشور تبدیل شده است.

 

«کرونا» فرصتی برای بروز توانمندی‌ها

ستاری، شیوع ویروس کرونا را فرصتی برای فعالان زیست‌بوم نوآوری از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق دانست و گفت: در این بحران، شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق توانمندی‌هایشان را به کشور اثبات کردند و توانستند مهم‌ترین نیازهای کشور، به ویژه در حوزه سلامت را تامین کنند. موضوعی که نشان دهنده بلوغ و قدرتمندی زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور است.

وی با بیان این‌که محدودیت‌ها و برگزاری نمایشگاه در فضای باز در دو شکل حضوری و مجازی موجب شده است رویداد متفاوت تر از سال های گذشته میزبان علاقمندان باشد، ادامه داد: این روند با توجه به وجود محدودیت ها روند حرکت رو به‌جلوی خوبی داشته و توسعه فناوری های دیجیتال، فناوری اطلاعات و ارتباطات، بستر را برای برگزاری خوب آن در فضای مجازی، ایجاد شده است.

ستاری، به ظرفیت ایران در حوزه فناوری‌های پیشرفته در منطقه و قاره آسیا اشاره کرد و گفت: زیست‌بوم فناوری ایران، بهترین در منطقه و یکی از بهترین های آسیا است. شیوع کرونا  باعث رشد و جهش قابل توجهی در بسیاری از حوزه های فناوری های ظرفیت مند از جمله زیست فناوری شد. توسعه فناوری ها رهایی از این بیمارری را نزدیک تر کرده و امیدها به زندگی بدون این بیماری را قوی کرده است.

وی از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه زیست فناوری گفت و ادامه داد: شرکت های دانش بنیان در حوزه واکسن تحولات بسیار شگرفی توسط شرکت های دانش بنیان محقق شده است و به زودی شاهد اخبار خوشی در این حوزه خواهیم بود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با تاکید بر این این‌که آینده اقتصاد شهر پردیس به ناحیه نوآوری و هوشمندی این شهر بستگی دارد، بیان کرد: آینده اقتصاد پردیس فناورانه خواهد بود و به همین ترتیب، توسعه آینده کشور از مسیر فناوری و نوآوری می گذرد و همه بخش های کشور باید کمک کنند تا توسعه جهشی از ناحیه نوآوری پردیس به تحولی قابل توجه در اقتصاد کشور تبدیل شود.

رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان با بیان این‌که سرمایه گذرای و حضور شرکت های بزرگ در این ناحیه نوآوری به توسعه پایدار منجر می شود، گفت: به این ترتیب سهم قابل توجهی از تولید ناخالص ملی افزایش خواهد یافت و امیدواریم با توسعه فناوری ها و کاهش سایه ویروس کرونا، نقش آفرینی زیست بوم نوآوری و فناوری در اقتصاد کشور بیش تر شود.

میزبانی از 20هزار علامند حوزه فناوری و نوآوری

همچنین مهدی صفاری نیا، رئیس پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به برگزاری دهمین دوره اینوتکس در ناحیه نوآوری پردیس و حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف بیان کرد: نمایشگاه بین المللی فناوری و نوآوری در حالی به ایستگاه دهم رسیده که در دورره های پیشین خود میزبان 20هزار نفر از علاقندان حوزه فناوری بوده است.

وی با بیان این‌که اینوتکس 2021، بیش از 400 شرکت دانش‌بنیان، خلاق، استارتاپ، شتابدهنده و مرکز نوآوری را میزبانی می کند، ادامه داد: این در حالی است که ظرفیت بیش از 1000 شرکت وجود داشت اما به دلیل محدودیت های ناشی از شیوع کرونا، این تعداد کاهش یافت.

صفاری نیا، با اشاره به رشد جهشی زیست‌بوم ناحیه نوآوری پردیس در سال گذشته و ادامه آن در سال جاری افزود: تا سال گذشته زیست بوم ناحیه نوآوری پردیس به 40 هکتار رسیده بود اما این فضا در طول یک سال قبل به بیش از 90 هکتار رسید که نشان دهنده رشدی جهشی است. به زودی بخش قابل توجهی از  فعالان زیست بوم نوآوری در این ناحیه استقرار خواهند یافت.

وی همچنین بیان کرد: در سال جاری این فضا به بیش از 500 هکتار می رسد و طی سال های آینده زمینه ای  برای توسعه پژوهش ها و استقرار هزاران شکت دانش بنیان فراهم خواهد شد.

صفاری نیا با اشاره به استقبال سایر کشورها از دهمین دوره نمایشگاه بین المللی فناوری و نوآوری و فناوری افزود: امسال شاهد حضور نمایندگان 20 کشور از سراسر جهان هستیم و آمادگی داریم تجربه زیست بوم نوآوری و فناروی را در اختیار سایر کشورها قرار دهیم.

رئیس پارک فناوری پردیس ادامه داد: علاوه بر شرکت های دانش بنیان خلاق و استارتاپ ها و دیگر فعالان زیست بوم نوآوری یا نفضا و بستر برای تمامی علاقمندان حوزه نوآوری از نمایشگاه اینوتکس وجود دارد.

 

امضای 4 تفاهم نامه در راستای رنق زیست بوم نوآوری

در اکوسیستم فناوری و نوآوری به بازار بزرگی نیاز است تا فعالان زیست بوم نوآوری با آن در ارتباط باشند. بازیگران زیست بوم نوآوری می توانند از فن بازار شهر هوشمند استفاده کنند. بر اساس تفاهم نامه همکاری بین شهرداری تهران و شبکه فن بازار ملی ایران، بازیگران زیست بوم نوآوری می وانند نیازهای فناورانه شهرداری را تامین کنند و شهرداری نیازهای این حوزه را تامین کند.

شبکه فن بازار ملی ایران زمینه ای را ایجاد می کند تا اگر نیازی فناورانه در جایی از کشور و توانمندی فناورانه ای وجود داشته باشد این دو وزه را به یکدیگر مرتبط کرده و زمینه تجاری سازی این فناوری و رفع نیاز با توانمندی برطرف شود.

تامین شرایط مالی در پروژه ها یکی از دغدغه های شرکت های دانش بنیان و خلاق و استارتاپ ها به شمار می رود که بانک ها می توانند در مسیر این تامین مالی نقشی مهمی ایفا کننند. با امضای تفاهم نامه همکاری بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پست بانک ایران برای تامین مالی فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری راهی تازه ایجاد شد.

توکن تخصصی از این پس با امضای تفاهم نامه مرکز شتایدهی نوآوری و مرکز توسعه کسبو  کار دانش اعتماد در اختیار فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری قرار خواهد گرفت. با وجود اینوتوکن، خدمات بیش تری به این زیست بوم ارائه خواهد شد. مدت زمان طولانی فرآیندهای سرمایه گذاری و نبود پل خروج سرمایه گذاران مشکلاتی را برای استارتاپ ها ایجاد می کرد که با وجود اینوتوکن استارتاپ ها می توانند آسان‌تر سرمایه جذب و خدمات را بهتر دریافت کنند.

 

بستری برای گرد هم آمدن فعالان زیست بوم نوآوری زیر یک سقف

در رویداد اینوتکس 2021، با شعار زیست بوم نوآوری زیر یک سقف تلاش شده است فاصله میان بخش های زیست بوم از ایده پردازان تا صاحبان سرمایه کاهش یابد. بیش از 20 رئیداد مختلف تجاری و آموزشی برگزار می شود و پس از جلسات گفت و گو بخش های جنبی و تفریحی نیز پیش بینی شده است.

اینوتکس استیج برای گفت و شنود بین فعالان زیست بوم نوآوری درباره موضوعات روز این زیست‌بوم، طراحی شده است و رویدادی در دل اینوتکس است که هرساله میزبان سخنرانان، صاحب‌نظران و فعالان اکوسیستم کارآفرینی کشور می‌شود.

این افراد در طی مدت برگزاری نمایشگاه در یک صحنه آزاد به ایراد سخن می‌پردازند و بازدیدکنندگان نمایشگاه اینوتکس قادر هستند با حضور در استیج از محتوای آن استفاده کنند.

کافه سرمایه اینوتکس بستری است تا استارتاپ هایی که تمایل دارند با سرمایه گذارها ملاقات کنند در این برنامه حضور پیدا کنند. تا کنون بیش از 250 نشست پیش بینی شده است و حضور سرمایه گذارانی از کشورهای منطقه در ااین رویداد پررنگ است.

رویداد اینوتکس پیچ نیز رویداد رقابت استارتاپ ها در حضور سرمایه گذاران و امتیازدهی به آنان توسط داوران مطرح ایرانی و بین المللی از جمله رویدادهای نمایشگاه اینوتکس است

برای ارتباط بیش تر میان صنایع و استارتاپ ها رویداد ارائه نیازهای فناورانه در قالب ریورس پیچ برگزار می شود که صاحبان صنایع، نیازهایشان راا ارئه می کنند تا با استفاده از توانمندی شرکت های دانش بنیا ن و استارتاپ ها، این نیازها تامین شود.

دهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری از امروز تا 31 اردیبهشت ماه سال جاری به مدت 4 روز میزبان علاقمندان و فعالان زیست بوم نوآوری از ایران و سایر کشورها به دو صورت حضوری در ناحیه نوآوری پردیس و مجازی است.